Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Orașele fantomă ale Chinei își așteaptă locuitorii cu condiții perfecte de trai

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 4782

China este un spectacol imobiliar pentru restul lumii, dar unele proiecte sunt privite drept exagerări inutile chiar și de către locuitorii țării. după 30 de ani de eforturi susținute pentru a urbaniza țara, China a ajuns să aibă mai multe orașe spectaculoase, cu arhitectură impresionantă și logistică impecabilă dar fără cel mai important element pentru un oraș: locuitorii. Orașele fantomă ale Chinei sunt însă mai bine întreținute decât multe dintre orașele dens populate ale lumii, în speranța că într-o zi, ele vor avea succesul pentru care au fost construite.

china1În ultimele trei decenii, China a construit sute de noi orașe, în care ar fi trebuit să se mute nu mai puțin de 250 de milioane de oameni. Planul de urbanizare a țării este însă unul pe termen lung: el ar trebui să se încheie cu succes până în anul 2026. Orașele noi ale chinezilor sunt impresionante prin arhitectură: zgârie norii sunt nelipsiți, spațiile publice sunt aerisite, drumurile sunt impecabile. Cu toate acestea, chinezii nu vor să renunțe zonele rurale în care trăiesc, pentru a gusta beneficiile vieții de la oraș. 

Este greu să construiești un oraș nou de la zero. E greu să îl populezi. Nimeni nu vrea să trăiască într-un loc care pare mort, iar multe dintre orașele noi nu au locurile de muncă și comerțul necesar pentru a susține popularea masivă. În unele zone, guvernul a folosit câteva trucuri pentru a rezolva această problemă: s-au relocat clădirile administrative și școli în aceste orașe, în speranța că oamenii din localitățile din apropiere se vor muta astfel. Succesul a fost însă unul mic”, explică fotojurnalistul Kai Caemmerer, care a documentat evoluția acestor orașe.

Orașele fantomă sunt rezultatele aroganțelor politice și a isteriei investiționale

china 2Astfel, în orașe construite pentru 500.000 de persoane locuiesc astăzi doar 100.000 de oameni. Acest lucru nu lucrează în favoarea autorităților, care încearcă să demonstreze că dezvoltările imobiliare pot lucra de sine stătător pentru dezvoltarea economiei locale.

Orașe sau cartiere construite fără a exista o cerere pentru ele, sau măcar o necesitate, au condus la ceea ce chinezii numesc „pereți fără clienți”. orașe incomplete, fantomă. Este vorba despre aroganțe politice și isterie investițională, susținute de calcule economice eroanate, făcute fără a lua în calcul nevoile umane de bază”, explică William Hurst, profesor de științe politice la Northwestern University.

china 3Poate cel mai spectaculos dintre aceste orașe-fantomă este zona financiară Yujiapu. Acesta este o replică în miniatură a orașului Manhattan, care conține chiar și o copie a centrului Rockefeller, dar și o replică a turnurilor gemene. Construcția la acest oraș a început în anul 2008 și costă estimativ 30 de bilioane de dolari. Urmează în top Meixi Lake City, care se întinde pe o suprafață de 11 km pătrați, conține un lac artificial și este gândit să găzduiască 180.000 de locuitori. Ca peste tot în Cgina, zgârie norii se construiesc cu repeziciune, iar în parcuri, muzica se aude discret în difuzoare tot timpul.

Peste tot se pot vedea agenți imobiliari preocupați, vorbind la telefon, încercând să vândă apartamente în clădiri care urmează să fie construite. M-am simțit de parcă mă plimbam în viitor”, explică fotograful Kai Caemmerer.

Acestea sunt doar două exemple reprezentative pentru sute de orașe răspândite de-a lungul Chinei, orașe cărora nu le lipsește nimic. De la apartamente pentru toate gusturile și toate bugetele, până la artă publică, arhitectură de ultimă generație și tot ce este necesar confortului urban. Cu toate acestea, nimeni nu vrea să locuiască acolo.

CITEȘTE ȘI:

  • Chinezii şi-au construit propriul Paris (FOTO) Copiile „made in China” au devenit ceva banal în orice domeniu, dar chinezii trec la următorul nivel: execută replici ale oraşelor ... Chinezii și-au construit propriul Paris (FOTO)
  • Top 10 – Oraşe-fantomă Oraşe prospere sau sătucuri liniştite, toate au ajuns în paragină din diverse motive. Fie că au fost invadate de cotropitori, părăsite de ... Top 10 – Orașe-fantomă
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video