Unicul locuitor din Buford, statul Wyoming, a decis sa plece. Oraselul va fi scos la vanzare. Concursul de licitatie a fost fixat pentru 5 aprilie anul curent.

23917-orasul-fantoma-din-statele-unite-scos-la-vanzar.jpgCea mai mica asezare din Statele Unite cauta locuitori sau cumparatori. Don Sammons, unicul rezident al Buford a decis sa scoata localitatea la licitatie. Pretul a fost fixat la 100.000 de dolari sau aproximativ 76.000 de euro.

Se ofera spre achizitie o casa cu trei camere, o benzinarie, o cladire folosita drept oficiu postal, un garaj, o scoala datand din 1905, precum si codul postal al asezarii.

Don Sammons s-a instalat la Buford in anii 1980 impreuna cu familia. A fost primar si a avut grija de benzinarie, unde, sustine el, veneau cam 1000 de clienti pe zi pe timp de vara si 100 in lunile de iarna. Ajuns la varsta pensionarii, dupa moartea sotiei si plecarea fiului sau, Don a decis ca este timpul sa plece.

Viitorul cumparator nu va avea, cu siguranta, probleme cu vecinii. Situata la 2.400 metri altitudine si batuta de vanturi, mica asezare se intinde pe 4 hectare a fost parasita dupa ce linia ferata a fost deviata. Buford revendica titlul de cel mai mic orasel al Statelor Unite. Si nu e deloc surprinzator ca se afla in statul Wyoming: cu o populatie de 563.626 de locuitori in 2010 , el are cea mai redusa densitate, cu doi locuitori pe kilometru patrat.

Dar, potrivit sitului de internet al Buford, orasul trait o viata intensa. Fondat in 1866, el a numarat, la un moment dat, 2000 de locuitori. Expertii sunt de parere ca orasul reprezinta o afacere buna, comparativ cu alte asezari scoase recent la vanzare . Ceva mai la nord, in statul vecin Montana, localitatea Pray poate fi cumparata cu numai 1,4 milioane de dolari, adica un pic mai mult de 1 milion de euro.

 

Sursa

16 March 2012