Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Orice comună sau oraș din România poate avea internet gratuit în spațiul public

Publicat: | Autor: Andreea Nitoi | Numar afişări: 569

Uniunea Europeană (UE) oferă vouchere în valoare de 15.000 de euro fiecărei municipalități care își exprimă interesul pentru instalarea echipamentelor ce permit conectarea la internet wireless în spațiile publice. Astfel, municipalitățile interesate se pot înregistra oricând pe portalul , iar începând cu data de 15 mai 2018 pot solicita finanțare. 

wi-fi wirelessBeneficiarii voucherelor vor fi selectați pe principiul ”primul venit, primul servit”, cu mențiunea că fiecare stat membru UE va primi, în prima fază, un număr minim de 15 vouchere. Banii europeni vor putea fi folosiți pentru achiziționarea echipamentelor și achitarea lucrărilor de instalare. Pe de altă parte, beneficiarii se obligă să plătească abonamentul la internet și mentenanța echipamentului, astfel încât să poată oferi, în mod gratuit, servicii de calitate foarte bună timp de cel puțin trei ani.

Orașele și comunele care vor primi voucherele puse la dispoziție de UE vor selecta spațiile publice în care vizitatorii se vor putea conecta, fără costuri, la internet wireless. Potrivit www.wifi4eu.eu, municipalitățile pot folosi banii europeni pentru a achita integral sau parțial costul echipamentelor și instalarea acestora. Totodată, voucherul poate fi utilizat pentru îmbunătățirea sau înlocuirea vechilor echipamente, acolo unde ele există.

Faptul că oricine poate beneficia de conectivitate înseamnă că nu ar mai trebui să conteze unde locuiești sau cât câștigi. Astfel, ne propunem să echipăm fiecare sat și fiecare oraș european cu acces gratuit la internet wireless în spațiile publice, până în 2020”, a precizat, în 2016, Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene.

Programul, prin care UE vrea să promoveze accesul gratuit la Wi-Fi pentru cetătățenii și vizitatorii în spațiile publice din statele membre, precum și din Norvegia și Islanda, beneficiază de un buget de 120 de milioane de euro și se va încheia în anul 2020.

Până în prezent, peste 12.400 de municipalități s-au înscris în acest program. Printre ele se numără și 937 de localități din România, reprezentând doar 29% dintre cele 3.179 de orașe și comune eligibile. Lista acestora este disponibilă aici (https://www.wifi4eu.eu/#/list-municipalities).  

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video