Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Oricine poate plăti o întreţinere mică, dacă este atent unde se mută

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3420

O întreţinere mică, mai ales pe timpul iernii, este cea mai bună veste pe care o poate primi un proprietar de locuinţă. În cazul celor care locuiesc la bloc, lucrurile sunt ceva mai complicate, pentru că nu întotdeauna sunt costuri individuale. Mulţi proprietari de apartament se plâng că plătesc în plus pentru neglijenţa vecinilor sau a administratorilor. IMOPEDIA.ro a întrebat specialiştii ce pot face clienţii pentru a se asigura că îşi reduc la minimum cheltuielile aferente locuinţei.

Oricine poate plăti o întreţinere mică, dacă este atent unde se mutăStructura blocului este crucială pentru costurile ulterioară. Întreţinerea mică sau, din contră, cea nepermis de mare se poate explica prin materialele care au fost folosite la construcţia blocului şi starea în care se află acestea la momentul plăţii. Dat fiind faptul că aceste vicii nu sunt evidente unui ochi nepriceput, pate fi nevoie de sfatul unui specialist la achiziţie.

„Compartimentarea poate fi făcută din rigips, cărămidă sau BCA, clienţii pot afla acest lucru din cartea tehnică a blocului. În general însă, blocurile noi sunt cele care au o asemenea carte tehnică”, a declarat pentru IMOPEDIA.ro Nicolae Niţu, oficial Gama Invest.

„Există şi posibilitatea ca blocul să aibă un proiect bun dar să nu fie construit conform proiectului. Dar dacă totul a fost respectat, instalaţiile sanitare electrice sunt noi, Centrala termică – avantaje şi dezavantaje Alegerea centralei termice este o decizie importantă, atât prin prisma costurilor de investiţie şi întreţinere, cât şi a nivelului ... încălzirea individuală, fiecare consumă cât doreşte iar cheltuielie pot fi mici”, completează Alexis Tzanos, dezvoltator imobiliar.

Construcţiile noi aduc economii importante

De altfel, blocurile noi au dobândit în timp o imagine de eficienţă termică sporită. O explicaţie în acest sens poate fi faptul că materialele folosite sunt de ultimă generaţie. În al doilea rând, un bloc nou nu implică niciun fel de investiţie legată de instalaţii electrice, sanitare, zugrăveală sau tâmplărie.

„Blocurile noi elimină din start problemele care apar la un bloc vechi, unde la fiecare adunare generală, principalele probleme sunt legate de reabilarea termică, schimbul instalaţiilor sanitare. În unele cazuzi sunt necesare şi cosolidări, deoarece multe blocuri vechi au trecut prin multe cutremure. Locuinţele noi sunt izolate pe exterior, nu sunt pierderi de caldură, mentenanţa depinde de administraţie, curentul pe scara blocului este pe senzori, controrizarea la apa şi gaze se face pe fiecare apartament în parte, deci sunt toate condiţiile, iar costurile se reduc la jumătate faţă de un apartament într-un bloc vechi”, continuă Nicolae Niţu.

În plus, dezvoltatorii din perioada de criză ştiu că economiile la întreţinere sunt un argument decisiv pentru potenţialii clienţi. Astfel, multe construcţii noi au dobândit clasa A după certificarea energetică, acum obligatorie în orice tranzacţie. Totuşi, atunci când iau în calcul mutarea într-un Panourile radiante: încălzesc ieftin, înfrumuseţează camera şi aduc economii uriaşe la întreţinere Panourile radiante sunt o metodă modernă de încălzire. În România, sunt cunoscute de doar câţiva ani, iar clienţii sunt ... ansamblu nou care promite economii la energie, clienţii trebuia să fie atenţi la costurile administrative. În unele cazuri, acestea pot fi atât de mari încât să anuleze economia la întreţinere.

„Dacă nu sunt costuri în plus, cum ar fi mententanţa unui ansamblu, nu există niciun motiv de îngrijorare. Fiecare plăteşte ce consumă în apartamentul în care stă, plus cheltuielile cu părţile comune. Dacă ansamblul are costuri de mentenanţă, atunci datele se schimbă şi cheltuielile cresc semnificativ”, continuă Nicolae Niţu.

Lipsa de transparenţă a vânzătorului, un bun motiv de îngrijorare

O altă capcană poate apărea în cazul construcţiilor care nu pun la dispoziţia clienţilor toate utilităţile. Unii dezvoltatori promit clienţilor că acestea vor fi livrate în curând, dar uneori ele pot să întârzie să apară suficient de multe încât să creeze un disconfort important locatarilor.

„Clienţii trebuie să fie foarte atenţi la asigurarea utilităţilor. Fiecare bloc nou trebuie să ofere curent, gaze şi canalizare. Sunt trei lucruri esenţiale care reduc costurile lunare de întreţinere. Tot pentru a-şi reduce costurile lunare, proprietarii trebuie să nu subestimeze importanţa apropierii de mijloacele de transport în comun, metrou sau RATB, pentru că o distanţă estimată greşit le poate crea probleme neaşteptat de mari, mai ales iarna”, continuă Alexis Tzanos.

Pentru clienţi, primul semn că este ceva în neregulă şi că vor plăti mai mult decât se aşteaptă este lipsa de transparenţă a dezvoltatorilor. Când aceştia evită să răspundă la toate întrebările legate de costuri sau dau răspunsuri vagi ori promisiuni că va fi bine, atunci situaţia trebuie analizată cu precauţie.

CITEŞTE ŞI: Sistemele alternative de încălzire a locuinţei scad puternic facturile, dar sunt neglijate din cauza investiţiei iniţiale Costul din ce în ce mai ridicat al gigacaloriei împinge românii către sisteme alternative de încălzire a locuinţei. Deşi cei ... Sistemele alternative de încălzire a locuinţei scad puternic facturile, dar sunt neglijate din cauza investiţiei iniţiale


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video