Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Oslo, unul dintre cele mai scumpe oraşe din lume

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 7497

Capitala Norvegiei este o metropolă cu un aer relaxat, diferită de majoritatea oraşelor din Europa. În Oslo nu se găsesc nenumărate comori arhitecturale, deşi în cartierele istorice St. Hanshaugen şi Frogner sunt clădiri vechi, impresionante, care dau zonei un farmec şi o eleganţă de necontestat.

Oslo, unul dintre cele mai scumpe orașe din lumeOslo nu este doar capitala Norvegiei, ci şi cel mai mare oraş din ţară: aproape 600.000 locuitori trăiesc în oraşul de 426 kmp. Cu comunele fylke-lui Akershus formează o zonă metropolitană locuită de aproximativ 1,4 milioane de oameni, dintre care peste 25% sunt imigranţi. Nu puţini sunt cei care îşi încearcă norocul în acest oraş, profitând de statutul său de centru economic şi cultural al zonei. Drept urmare, Norvegia – trendul ascendent al preţului locuinţelor continuă Piaţa locuinţelor norvegiene dă adevărate reprezentanţii pe scena internaţională. Preţul mediu al proprietăţilor s-a mărit cu 8,4% (7,5% ajustat ... piaţa imobiliară locală este un punct de atracţie atât pentru investitorii norvegieni, cât şi pentru cei străini.

Cunoscut şi sub numele de Nordmarka (Pădurile din Nord), Oslo este oraşul preferat al iubitorilor de activităţi în aer liber. Deşi centrul oraşului este modern, regiunile din împrejurimi sunt superbe prin naturaleţe, rămânând în mare parte neatinse de vremurile actuale. Capitala norvegiană are în partea sudică fiordul Oslo, iar în partea nordică dealuri şi munţi. Există 40 de insule pe teritoriul oraşului, dar şi 343 de lacuri.

Proprietăţile bune se închiriază extrem de repede, în ciuda chiriei piperate

Prețul de închiriere al apartamentelor din Oslo este ridicatOfertele de locuinţe de închiriat sunt extrem de numeroase, dar multe dintre ele sunt costisitoare şi râvnite de mai mulţi clienţi, astfel că poate dura câteva luni până la găsirea locuinţei perfecte. Pentru a veni în ajutorul celor cu venituri reduse sau cu probleme medicale, primăria oferă spre închiriere apartamente sociale, contra unor chirii modice.

Valoarea medie a chiriei, conform Numbeo Cost of Living:

  • Apartament cu un dormitor – central: 1.100 euro/lună; semicentral: 865 euro/lună
  • Apartament cu trei dormitoare – central: 2.200 euro/lună; semicentral: 1.650 euro/lună

În general, apartamentele sunt mai uşor de găsit decât casele cu grădină. De obicei, chiria se achită cu două sau trei luni în avans, iar proprietarii doresc şi o garanţie a cărei este stabilită de comun acord cu chiriaşul. În cazul unor pagube, garanţia este păstrată de către proprietar.

Preţul proprietăţilor este mai ridicat decât în alte capitale europene

Piața imobiliară din Oslo nu a fost grav afectată de criză.Piaţa imobiliară locală nu a fost afectată grav de recesiunea globală, deoarece politicile monetare şi fiscale sunt deosebit de eficiente. Preţul proprietăţilor este ridicat în comparaţie cu alte oraşe europene, dar clădirile au standarde înalte de construcţie, mulţumită legilor restrictive. Oslo este printre cele mai scumpe oraşe din lume, nu numai în ceea ce priveşte preţul proprietăţilor, dar şi în ceea ce priveşte nivelul de trai. În 2009, Oslo a fost clasat drept cel mai costisitor oraş din lume, dar în 2010 şi în 2011, a fost surclasat de Tokyo. Cu toate acestea, Top 10 – Oraşe cu cel mai mare PIB pe cap de locuitor din lume Institutul Brookings a analizat 200 din cele mai importante zone metropolitane din lume, luând în calcul produsul intern brut pe cap de ... Oslo este pe locul doi în lume când vine vorba de PIB-ul pe cap de locuitor, a cărui valoare depăşeşte 74.000 dolari. 

Preţ mediu al apartamentelor din Oslo, conform Numbeo Cost of Living:

  • Apartament central – 6.300 euro/mp
  • Apartament semicentral – 4.600 euro/mp

În Oslo, sunt numeroase parcuri şi zone verzi, aşa că multe familii îl aleg pentru a-şi creşte copiii. Capitala Norvegiei are forma unei potcoave, astfel că accesul către pădure se face uşor din orice cartier. Cei care caută o locuinţă departe de agitaţia spacifică unui mare oraş găsesc nenumărate opţiuni.

Cea mai faimoasă arteră pietonală este Karl Johans Gate, înconjurată de cartiere unde este interzis accesul automobilelor, zone unde preţul locuinţelor este destul de ridicat. Cartierul Gronland este preferatul tinerilor, din cauza locuinţelor ieftine. Grünerlokka este un cartier „la modă” şi o zonă plăcută pentru a locui – cele mai multe clădiri istorice sunt renovate, fiind înconjurate de cafenele, boutique-uri cochete şi atracţii precum teatrul Cutia Neagră şi o veche fabrică de ciocolată deschisă publicului.

CITEȘTE ȘI:  Capitala Mexicului, de şase ori mai mare decât Bucureşti, oferă nenumărate oportunităţi rezidenţiale Ciudad de Mexico este atât capitala, cât şi cel mai important oraş din Mexic, dar şi din întreaga zonă. Oraş Alpha, de importanţă ... Capitala Mexicului, de şase ori mai mare decât Bucureşti, oferă nenumărate oportunităţi rezidenţiale


 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video