Altex, cel mai mare retailer de electronice, electrocasnice şi produse IT din România după cifra de afaceri, controlat de omul de afaceri Dan Ostahie, a deschis un nou magazin în centrul comercial Iulius Mall din Cluj-Napoca, deţinut de Iulian Dascălu. Investiţia în magazinul din Cluj se ridică la 500.000 de euro. Magazinul este situat la parterul centrului comercial din Cluj-Napoca şi are o suprafaţă comercială de 1.600 mp.

22376-iulius-cluj.jpgReprezentanţii magazinului speră ca noua unitate deschisă la Cluj să contribuie, prin vânzări, la obiectivul companiei Altex, realizarea unei cifre de afaceri care să depăşească nivelul de 200 mil. euro la sfârşitul acestui an şi menţinerea poziţiei de lider pe piaţă. Altex a deschis în primele 10 luni din acest an 8 magazine şi a mizat pe extindere în pofida faptului că şi în 2011 consumul a continuat să scadă cu peste 5%.

Piaţa de electrocasnice însă, care a fost una dintre cele mai afectate de criza financiară, scăzând cu aproape 50% în 2009 şi cu alte circa 10 procente anul trecut, este de aşteptat să crească uşor în acest an, potrivit estimărilor jucătorilor din piaţă. Prin deschiderea magazinului din Cluj-Napoca, Altex ajunge la 92 de unităţi. Compania a obţinut în 2010 o cifră de afaceri de 195 milioane de euro, în creştere cu 7% faţă de 2009, şi un profit net de aproape 4 milioane de euro, faţă de o pierdere de 14 milioane de lei (3,3 milioane de euro) în anul anterior.


Sursa

1 December 2011