Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

OTP – prima bancă ce anunţă înlesniri pentru clienţii cu credite în franci elveţieni

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 4923

OTP Bank este prima bancă ce a anunţat oficial o serie de înlesniri pentru clienţii care nu se mai descurcă cu plata ratelor la creditele în franci elveţieni. Ajutorul promis de bancă este considerabil: atât reducerea dobânzii, cât şi păsuirea de la plata pentru o perioadă de până la doi ani.

OTPOTP recunoaşte că are deja o listă lungă de clienţi cu dificultăţi în achitarea ratelor, motiv pentru care a introdus un sistem de urgenţă. Banca propune clienţilor următoarele soluţii:

• Reducerea ratei dobânzii cu 1 punct procentual, pe o perioadă de şase luni calendaristice. Pentru a obţine acest beneficiu, clientul trebuie doar să facă o cerere către bancă.

• Suspendarea temporară a rambursării capitalului, pe o perioadă de până la doi ani. În acest timp, clienţii vor plăti doar contravaloarea dobânzii lunare, beneficiind astfel de reducerea substanţială a valorii ratei lunare aferente creditului.

Înlesnirile pot fi obţinute de orice client cere acest lucru

Pentru accesarea acestor facilităţi, clienţii trebuie să se adreseze unităţii OTP Bank România de la care au contractat creditul.

„Situaţia financiară la nivel global este, în continuare, pusă sub semnul întrebării, iar această instabilitate a avut printre consecinţe şi aprecierea rapidă a francului elveţian. Schimbarea a fost puternic resimţită de către clienţii ale căror credite sunt în această monedă. În acest context, OTP Bank România a înţeles care sunt nevoile clienţilor săi şi a decis să le ofere soluţii celor care se confruntă cu dificultăţi în achitarea ratelor", a declarat László Diósi, CEO OTP Bank România.

Aceste soluţii pe care OTP le-a adoptat sunt clasice şi folosite de toate băncile, dar nicio instituţie din sistem nu a făcut până acum o politică financiară de asemenea natură. Mai mult, clienţii sunt în general lăsaţi cu impresia că nu au nimic de făcut decât să îşi plătească ratele, indiferent cât de greu le este, şi doar clienţii foarte bine informaţi pot negocia asemenea facilităţi.

CITEŞTE ŞI:Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video