Ordonanţa 50/2010 privind contractele de credite pentru consumatori nu se va aplica stocului de credite, au decis deputaţii din Comisia pentru buget, finanţe şi bănci.

15660-calculator.jpgDeputaţii din Comisia de Buget, Finanţe, Bănci au aprobat modificarea articolului 95 din OUG 50 astfel încât prevederile ordonanţei să nu se aplice contractelor aflate în derulare la data intrării în vigoare a actului normativ.

Potrivit NewsIn, articolul 95 din OUG 50 arată că "prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă nu se aplică contractelor în curs de derulare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, cu excepţia dispoziţiilor articolelor 66-69 şi, în ceea ce priveşte contractele de credit pe durată nedeterminată existente la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă... ".

Amendamentul a trecut cu 15 voturi pentru, 5 împotrivă şi 3 abţineri. Deputaţii PDL şi UDMR au votat pentru amendament, iar cei PSD şi PNL împotrivă. De asemenea, art. 37 alin 1 a fost modificat în sensul în care perioada de întârziere a plăţii ratelor la credit a fost majorată la 45 de zile.

Ordonanţa 50/2010 a intrat în dezbaterea Comisiei de buget, finanţe şi bănci din Camera deputaţilor în şedinţa din 10 noiembrie, potrivit money.ro. Dezbaterile s-au dovedit a fi mult mai dificile, astfel că după mai bine de o lună de la acel moment legea nu a plecat încă la votul din plen.


15 December 2010