Incepand de astazi pana duminica organizatorii targului imobiliar Project Expo - va asteapta la o editie speciala, '"low cost" in speranta de a mai stimula apetitul cumparatorilor pentru achizitia de locuinte.

Si pentru ca faptele sunt cele mai convingatoare, va oferim mai jos o selectie a ofertelor cu care dezvoltatorii vin la Palatul Copiilor, la Targul Imobiliar PROJECT EXPO: „Low Cost”, in perioada 16-18 iulie. Aceste exemple demonstreaza ca acest eveniment aduna la un loc ofertele cu pretul cel mai mic, dar oferte care au in spate dezvoltatori de renume care nu fac rabat la capitolul calitate.

Garsoniera la 25.000 de euro langa statia de metrou IMGB. Locuinta de 30 de metri patrati este situata intr-o vila complet finisata si are loc de parcare propriu. Premier Service, agentia imobiliara a zonei de sud, vine la targ cu cateva sute de oferte printre care si aceasta. Tot ei recomanda un apartament cu 2 camere, la cheie, complet finisat, in Popesti Leordeni . Cei 55 de metri patrati, precum si locul de parcare aferent locuintei, au un pret de 47.000 de euro. Reducerile cu care cei de la Premier vin la PROJECT EXPO: „Low Cost” ajung pana la 12.000 de euro. In plus, pentru contractele incheiate pe perioada targului, Premier ofera cadou o asigurare pentru locuinte la Alianz Tiriac, companie care va fi deasemenea prezenta la PROJECT EXPO: „Low Cost”. Un alt expozant care este in acelasi timp si partenerul Premier este Mobexpert, iar pentru locuintele achizitionate prin agentia mai sus mentionata, cumparatorii primesc si un proiect de arhitectura si design gratuit de la consultantii Mobexpert, dar si reduceri de 20% pentru mobilier.

Pe langa un pret cu adevarat low-cost dezvoltatorul South Pacific vine la PROJECT EXPO: „Low Cost” si cu un sistem inovativ de constructii. Avalon Residence va avea in componenta doar “ozon homes”, un proiect la care dezvoltatorul lucreaza de mai bine de doi ani.  Un apartament cu doua camere si gradina proprie costa de la 49.875 de euro, iar unul cu terasa are un pret de 47.775 de euro. “Am decis sa incepem promovarea in cadrul targului PROJECT EXPO: „Low Cost” pentru ca evenimentul se pliaza perfect atat pe nevoile pietei, cat si pe intentiile noastre”, spune George Prelea, presedintele South Pacific.

In cadrul Targului Imobiliar PROJECT EXPO: „Low Cost” , compania vine cu oferte speciale si pentru locuinte din ansamblul Sydney, care cuprinde 173 de apartamente, duplexuri si case insiruite, dezvoltate pe un teren de 2,6 hectare. Reducerile pentru acestea sunt cuprinse intre 80.000 si 160.000 de euro si sunt valabile doar pe perioada targului.

Una dintre ofertele care cu siguranta se inscrie in categoria “low cost” este  cea a dezvoltatorilor Atlantic Residence, complex amplasat pe soseaua Alexandriei, unde costurile sunt de 660 de euro pe metru patrat pentru o vila si 715 euro pe metru patrat in cazul unui apartament. Si in Militari Residence preturile sunt “racoritoare”, fiind cuprinse intre 750 si 1.000 de euro pe metru patrat util.

Nu se dezminte nici APULUM ’94, care ofera garsoniere in complexul Red House 2 pentru 34.000 de euro sau apartamente cu 2 camere pentru 54.000 de euro. Proiectul imobiliar RED HOUSE 2, aflat in Bucuresti, in Prelungirea Ghencea, este format din locuinte Sp+P+2+3, cu apartamente de o camera si de doua camere.  Solutia de locuire pe care o presupune acest proiect este perfect adaptata vremurilor pe care le parcurgem: posibilitatea de achizitionare prin rate bancare, la niveluri lunare comparabile unei chirii, spatii optimizate, finisaje de calitate si posibilitatea alegerii acestora etc.

Avantgarde Rezidential, situat in Prelungirea Ghencea, se adresează acelor persoane care isi doresc luxul la un pret social. Dezvoltatorul propune garsoniere de 52 de metri patrati la 42.500 euro, apartamente cu doua camere la 50.000 euro sau cu 3 camere la 90.000 euro. Mai mult de atat, pe perioada targului Alfarom va  inaugura Lili Residence, imobil construit in cartierul Iancului din Bucuresti, unde, in pofida zonei centrale, preturile pornesc de la doar 69.000 de euro. 

Metropolitan Residence, complexul celor de la New House Imobiliare este un alt ansamblu unde se aplica regula “low cost”. 2 camere (suprafete utile intre 66,79 si 68,15 mp)  costa de la 55. 000 euro(TVA 5%inclus), iar 3 camere (suprafata utila 85,78 mp) de la 75. 000 euro(TVA 5% inclus). Indiferent de varianta aleasa locul de parcare este gratuit.
Proiectul  este dezvoltat in Popesti Leordeni , intr-o zona rezidentiala cu acces usor la mijloacele de transport in comun -  doar 300 de metri pana la capatul tramvaiului 34.
Cum acestea sunt o parte dintre ofertele cu care vine a VIII-a editie PROJECT EXPO, va invitam la   Palatul Copiilor intre 16-18 iulie sa participati la aceast eveniment “low cost”, dar nu inainte de a anticipa o noua intrebare din partea voastra: Cum vad expozantii de la Targul Imobiliar PROJECT EXPO situatia actuala din piata?

Florin Stancu, Agentia Imobiliara Premier Service:

“Piata este destabilizata in momentul de fata. Oamenii sunt speriati si reticenti, iar in ciuda eforturilor noastre situatia economica si politica as putea spune ca ne omoara … Preturile mici si ofertele speciale nu mai sunt suficiente pentru a atrage cumparatori.”


Mihaela Ciubotariu, Conimpex:

“Va continua scaderea cererii de locuinte atat in imobilele vechi cat si in cele noi, se va accentua reticenta clientilor in achizitionarea de pe piata imobiliara si drept urmare, va continua scaderea preturilor/ mp atat pentru imobile cat si pentru terenuri. Preturile locuintelor nu au ajuns la un minim posibil, abia in 2011 se va ajunge in acest punct, urmand ca preturile sa se stabilizeze si sa constatam o apreciere a acestora in 2012.”

 

Luciana Petrescu, Net Worth Advisory:

„Intr-o lume bulversata de rasturnari de situatie, mai exista inca antreprenori care stiu sa riste si sa castige. Deoarece nevoi de baza precum o locuinta nu vor disparea doar pentru ca “se joaca la loterie destinele oamenilor”, trebuie gasite solutii astfel incat populatia sa fie protejata intr-o cat mai mare masura. O asemnea solutie este primul targ imobiliar “low cost”, PROJECT EXPO (16-18 iulie), eveniment la care Net Worth Advisory participa in calitate de consultant si de specialist in comunicare pe piata imobiliara.In noile conditii economice profilul clientului de produs imobiliar s-a schimbat radical, dar nevoia pasiva de locuinte a ramas aceeasi, poate chiar s-a augmentat. Din pacate, posibilitatea concreta de achizitie a scazut dramatic. O initiativa precum PROJECT EXPO : „Low Cost”, care se pozitioneaza evident pe o nisa de piata, este un imbold spre a ne concentra pe ceea ce este cu adevarat important – si anume eforturile sustinute pentru re-dezvoltarea activitatilor economice, in primul rand cele legate de piata imobiliara.”

Sorin Sararu, PROJECT EXPO:

„In conditiile in care piata imobiliara se afla deja intr-un impas datorita incertitudinii economice, marirea TVA-ului la 24% nu face decat sa adanceasca acest blocaj. Cei mai afectati vor fi dezvoltatorii de locuinte de lux, cu preturi care depasesc 100.000 de euro, si care astfel vor fi nevoiti sa aleaga intre a mari preturile, ceea ce inseamna un blocaj al vanzarilor sau sa ramana la aceleasi oferte, cu o scadere semnificativa a profitului. Indirect vor avea de suferit insa si vanzatorii de apartamente si case al caror TVA ramane neschimbat. Bugetul potentialilor cumparatori este mai redus datorita maririi acestei taxe. Astfel incat, acestia sunt mult mai precauti atunci cand vine vorba de achizitii majore.”

Targul Imobiliar PROJECT EXPO este organizat in parteneriat de catre companiile Project Events si Zero Points Consulting. Project Events este o companie specializata in organizarea de evenimente, ce s-a evidentiat prin sirul de evenimente desfasurate sub emblema CARIEREdeSUCCES, dar si prin conferinte business sau prin punerea in scena a unor spectacole si concerte la care au fost invitati artisti de renume, cum ar fi Michael Flatley, Demis Roussos sau Sandra. Zero Point Consulting este o companie imobiliara cu sediul central in Bucuresti, ce ofera servicii complete de brokeraj imobiliar si de relocare personal.


 

16 July 2010