Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Pache Protopopescu: o zonă unde găseşti orice tip de locuinţe, chiar şi vile cu piscină

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 5893

Oferta imobiliară din zona Pache Protopopescu este una dintre cele mai bogate din Capitală. Cu toate acestea, spun agenţii imobiliari, cumpărătorii nu sunt numeroşi. Şi asta pentru că, în zonă, multe dintre locuinţele scoase la vânzare sunt foarte vechi, prezintă risc seismic sau se află sub incidenţa legii 112. Cum devii proprietarul unei vile cu 10 euro? Simpatico, o agentie de comunicatii din sudul Frantei, propune o loterie pentru bunuri imobiliare. Vile si apartamente pot fii castigate cu bilete al ... Vilele cu stil şi apartamentele noi sunt singurele care prezintă cât de cât interes. În schimb, piaţa chiriilor este una destul de activă.

Pache Protopopescu: o zonă unde găseşti orice tip de locuinţă, chiar şi vile cu piscinăZona Pache Protopopescu este una destul de veche. Aici găsim multe Conace la jumătate de preţ, ultima tendinţă în rândul clasei mijlocii din SUA Conacele au revenit la modă pe piaţa imobiliară din SUA. Americanii cu o situaţie financiară mulţumitoare încep din nou să investească în ... imobile ridicate în perioada interbelică şi imediat după, iar acest lucru scade mult din interesul clienţilor.  Şi dacă vechimea imobilelor ar mai putea fi trecută cu vederea de potenţialii clienţi, situaţia juridică pare să fie un adevărat impediment. Legea retrocedărilor încurcă foarte mult tranzacţiile în zonă.

În funcţie de suprafaţă, garsonierele pornesc de la 26.000 – 28.000 euro şi pot ajunge până la 40.000 euro, dacă sunt renovate şi amenajate şi dacă se află într-un imobil care nu prezintă risc seismic sau nu se află sub incidenţa legii 112. Două camere se vând, în general, cu 50.000 – 55.000 euro, iar trei camere ajung la 70.000 – 75.000 euro”, spune Cristina Rădulescu, broker imobiliar Klauss & Partners.

În zona bună, cea dinspre Izvorul Rece, se plăteşte pentru un apartament în vilă undeva între 1.000 şi 1.200 euro/mp util, pentru proprietăţile fără probleme juridice şi fără risc seismic. Pentru celelalte imobile, în funcţie de problemele pe care le au, preţul scade considerabil.

Cei interesaţi de achiziţia unei locuinţe noi găsesc oferte pe bulevardul Pache Protopopescu şi în zonele adiacente. Oferta este însă destul de mică, iar preţurile mari. Spre exemplu, un apartament cu trei camere se vinde la un preţ de aproximativ 150.000 euro, spun agenţii imobiliari.

Cei care vor să cumpere în zona Pache Protopopescu au un buget care se situează în jur de 100.000 euro şi vor apartamente în Top 10 – Cele mai scumpe proprietăţi scoase la vânzare în Bucureşti Proprietarii celor mai scumpe zece imobile listate pe portalul IMOPEDIA.ro vor să obţină peste 58 milioane euro din vânzarea acestora. În ... vile cu stil. Multe dintre vile se află sub incidenţa legii 112, așa că majoritatea clienţilor le evită. De aceea, nici nu putem spune că vânzările merg bine în această zonă. În plus, unele clădiri prezintă risc seismic, fiind şi ele evitate”, explică Iulian Geogea, reprezentant Klauss & Partners.

Ce buget au cei care sunt dispuşi să locuiască în zona Pache Protopopescu?

Cumpărătorii care se arată totuşi interesaţi de această zonă a Capitalei sunt, în general, persoane care dispun de bugete mari. Vorbim de sume care sar de 100.000 euro şi se poate ajunge chiar la 300.000 euro, dacă clienţii vizează vile cu suprafeţe mari, cu arhitectură deosebită. Găsim însă oferte şi pentru cei care au bugete pentru Programul Prima Casă ar putea continua şi în 2013 Prima Casă reprezintă pentru mulţi români singura posibilitate de a-şi achiziţiona o locuinţă, de aceea, programul s-a bucurat de un real ... Prima Casă.

Dacă vorbim de cumpărătorii de vile şi de apartamente în vilă, vorbim de oameni care caută proprietăţi cu stil, imobile construite în perioada interbelică, cu o arhitectură deosebită, care dau un aer boem şi care te duc cu gândul la Bucureştiul de altă data. Aceste imobile au suprafeţe mari, cu camere înalte, spaţioase.  Pentru blocurile noi, sunt aceeaşi cumpărători ca în orice altă zonă centrală. Ceilalţi, care caută locuinţe în blocuri cu risc seismic sau care au legi de revendicare, sunt clienți care cumpără limitaţi de buget, pentru că în zonă poţi găsi şi apartamente de 100 mp, cu 60.000 euro”, susţine un agent imobiliar.

Chiriaş în apartament nou sau în bloc vechi? Apartamentele noi au devenit mai căutate, în ultimii ani, de către cumpărători. Raportul calitate-preţ este, în cele mai multe situaţii, ... Piaţa chiriilor, mult mai dinamică

Avantajele zonei sunt apreciate cu precădere de cei care vor să locuiască cu chirie. Vechimea locuinţelor şi problemele juridice nu constituie un impediment în acest caz.

Este o piaţă a chiriilor destul de activă. Se caută atât apartamente în vile, cât şi apartamente în blocuri. În principiu, sunt vizate locuinţele cu două şi trei camere. Cei care caută să închirieze aici sunt familii tinere, care vor să fie aproape de centru, sunt puţine firme care vor să închirieze pentru birouri. Ca preţ, avem două camere la 300 euro/lună, iar trei camere undeva în jur de 450 euro/lună”, declară Laura Miu, consilier imobiliar Apulum ’94.

Unul dintre marile atuuri ale zonei Pache Protopopescu este apropierea de centru. Şi tot la capitolul bile albe, putem trece accesul la mijlocele de transport în comun, metroul de la staţia Iancului, magazinele, precum şi instituţiile de învăţământ.

CITEŞTE ŞI: Popa Nan: pentru cei care caută luxul unei vile ultra-centrale, dar bugetul li se opreşte la 100.000 euro Popa Nan este una dintre cele mai importante artere de legătură din centrul Capitalei. Un loc elitist, cu case frumoase şi încărcate de ... Popa Nan: pentru cei care caută luxul unei vile ultra-centrale, dar bugetul li se opreşte la 100.000 euro

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video