Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Reîmpădurirea orașelor: ofensiva pădurilor verticale construite pe clădiri turn

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3635

Într-o lume în care defrișările masive au condus la consecințe grave cu efecte palpabile, este bine să vezi că unele proiecte colos sunt o gură de aer proaspăt. La modul cel mai propriu. Un arhitect italian și-a propus să umnple lumea de păduri verticale. El acoperă turnuri cu plante, pentru a împrospăta orașe întregi, dar și pentru a atenua gradul de poluare. Primele trei astfel de turnuri sunt deja în stadii avansate de contrucție sau negociere.

milanoArhitectul italian Stefano Boeri preferă proiecte nu doar grandioase, ci și sănătoase. Așa a ajuns la ideea cu pădurile verticale, pe care o promovează acum în întreaga lume. Primul proiect de acest gen este deja aproape terminat în Milano. Un mix de copaci mari și mici au fost plantați într-un cartier de locuințe noi care se întinde pe o suprafață de 40.000 de metri pătrați. 5.000 de arbuști și 11.000 de flori au fost plantate în balcoanele unui bloc cu o înălțime de 112 metri. Dezvoltatorii proiectului cosideră că această clădire va participa în mod activ și eficienda la scăderea poluării din oraș, prin absorbirea prafului și a noxelor. 

„Dacă în oraș s-ar construi mai multe păduri verticale, atunci ar apărea coridoare de mediu, transformând întreg orașul într-un întreg parc, conectând diferite spații și ducând la creșterea spontaă a vegetației. De asemenea, se va ajunge la popularea acestor zone cu divese specii de păsări și mici animale”, explică Stefano Boeri.

Proiectul italianului i-a impresionat și pe chinezi, care au solicitat un asemenea turn și la ei acasă.china În Nanjing, China, se construiește o pădure verticaă care va produce 60 de kilograme de aer pe zi. Proiectul va fi gata în anul 2018 și va deveni primul proiect de acest gen din Asia. Va fi vorba despre două turnuri, unul de 200 de metri, altul de 107 metri, care vor adăposti între ele aproximativ o mie de copaci, 2.500 de arbuști și 23 de specii locale. În turnul mai înalt vor exista birouri, un muzeu, o școală de arhitectură sustenabilă, iar pe acoperiș - un restaurant. Pe acoperișul turnului mai scund va exista o piscină, iar interiorul va găzdui un hotel de 247 de camere. Alte asemenea păduri verticale construite de același arhitect urmează să fie construite și în Lausanne, Elveția.

 

CITEȘTE ȘI:

Acoperișurile trebuie să fie acoperite cu plante sau panouri solare, decide guvernul francez

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video