Proprietățile din portofoliul fostului Romtelecom, în căutare de cumpărător. Telekom Romania Communications a scos vânzare numeroase proprietăți, însă pachetul care a atras cel mai mult atenția este format din trei proprietăți ultra-centrale, printre care și Palatul Telefoanelor. Prețul de pornire al acestuia este de 21,6 milioane euro.

35169-palatul_telefoanelor.jpgTelekom Romania Communications scoate la vânzare mai multe proprietăți, din București și din diverse orașe ale țării, ca parte a strategiei de a capitaliza portofoliul de proprietăți imobiliare.

„Strategia noastră imobiliară este în linie cu scopul nostru de a deveni furnizorul convergent numărul 1 în servicii de telecom și divertisment din România. Aceasta presupune să ne concentrăm atenția asupra activităților noastre principale și să capitalizăm activele din zone secundare, inclusiv portofoliul imobiliar”, explică Andreas Grunewald, director executiv managementul aprovizionării, Telekom Romania Group.

Cea mai costisitoare ofertă este formată trei proprietăți din centrul Capitalei, aflate pe Calea Victoriei și strada Matei Millo: Palatul Telefoanelor, clădirea Tandem și un teren cu locuri de parcare. Prețul de de pornire al pachetului este de 21,6 milioane euro, iar suprafața totală depășește 17.000 mp. De asemenea, cei interesați au opțiunea de a achiziționa pachetul de două proprietăți imobiliare, format din clădirea de birouri și parcarea din apropierea acesteia, prețul de pornire fiind de 10,9 milioane euro.

  • Palatul Telefoanelor – declarată monument istoric, clădirea cu 11 etaje are o suprafață utilă de puțin peste 12.000 mp, iar terenul are o suprafață de 1.839 mp
  • Clădirea Tandem – clădirea de birouri cu 7 etaje și construcțiile anexe ocupă o suprafață construită de 2.030 mp și se află pe un teren de puțin peste 5.000 mp
  • Parcarea Matei Millo – aflat în imediata vecinătate a clădiri Tandem (în spatele hotelului Novotel), terenul are o suprafață de aproape 1.800 mp

Reprezentanții companiei de telefonie au declarat că valoarea pachetului a fost stabilită de evaluatori independenți și că tranzacția se va derula prin intermediul unei licitații. Participanții trebuie să furnizeze o scrisoare de garanție, iar data limită de depunere a ofertelor este de 20 octombrie 2014.

În același timp, Telekom Romania Communications a oferit spre vânzare 7 apartamente în București cu prețuri cuprinse între 43.000 și 79.000 euro, dar și numeroase locuințe (vile și apartamente) în județele Vrancea, Harghita, Prahova, Ialomița, Călărași, Tulcea, Bihor, Bistrița, Buzău, Vaslui și Hunedoara. De asemenea, compania mai scos la vânzare două hoteluri în Mamaia și în localitatea Vata de Jos (Hunedoara), terenuri în județele Brașov, Călărași, Iași, Covasna, Constanța, și Oradea, spații de birouri în Roman, Vaslui și Tulcea, spații comerciale în Constanța, Iași, Oradea și Bistrița, precum și numeroase spații de depozitare în Capitală și în restul țării. 

ALTE ARTICOLE RECOMANDATE:

 

24 September 2014