Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Palatul Voievodal Curtea Veche va cuprinde un muzeu, cafenele și magazine

Publicat: | Autor: Andreea Nitoi | Numar afişări: 1720

Palatul Voievodal Curtea Veche va fi restaurat și transformat în muzeu. Inițiativa aparține Primăriei Capitalei, care a făcut deja primii pași în acest sens.

Curtea Veche BucurestiAnsamblul medieval Palatul Voievodal Curtea Veche este situat în centrul istoric al Municipiului București.Potrivit unui raport de specialitate întocmit în cadrul Primăriei Capitalei, imobilul este amplasat în zona protejată 26a – nucleul comercial tradițional – zona Lipscani, subzona CP1a, care beneficiază de un grad maxim de protecție a valorilor arhitectural – urbanistice, istorice și de mediu natural existent.

”În prezent, porțiunea din vechiul palat voievodal degajată, restaurată și parțial reconstruită până în anul 1972 este alcătuită dintr-un corp cu pivnițe acoperite în terasă circulabilă, corp care se desfășoară pe patru travei acoperite cu bolți cilindrice și arce dublouri care se sprijină pe pile massive de zidărie. În partea de est a corpului se mai păstrează trei travei ale fostului palat aflat în diferite stări de conservare. În zona de nord se păstrează riunele fostei băi turcești, alcătuită dintr-un subsol acoperit cu boltă cilndrică și protejat de un acoperiș provizoriu. În plus, pe lângă acestea, s-au mai păstrat, sub formă de ruină, un set de ziduri care marchează conturul fostului palat voievodal”, arată raportul (http://www4.pmb.ro/wwwt/institutii/CGMB/sedinte/ordinea_de_zi/db/07_20180517.pdf)  publicat pe site-ul Primăriei Municipiului București (PMB).

Lucrările la Palatul Voievodal Curtea Veche sunt structurate astfel: Muzeul Palatul Voievodal Curtea Veche, amenajări exterioare și branșamente. La finalizarea lucrărilor, Palatul Voievodal Curtea Veche va cuprinde spații expoziționale cu caracter temporar și permanent, spații multifuncționale destinate întrunirilor și manifestărilor culturale, spații administrative (birouri), spații tehnice necesare asigurării climatizării, spații de depozitare materiale arheologice, hol principal de acces, cafenea și magazine.

Lucrările vor costa peste 38 de milioane de lei (fără TVA) și vor dura doi ani și jumătate

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video