Pe lângă peisajele demne de revistele de călătorie, Palma de Mallorca dezvăluie turiştilor o viaţă culturală fascinantă. Merită vizitată catedrala La Seu, impunătoare, construită pe ruinele unei vechi moschei. Celebrul arhitect Antoni Gaudi şi-a pus amprenta unică asupra catedralei.

sursa foto:http://media-cdn.tripadvisor.comO plimbare de o zi în Centrul vechi face cât o călătorie de câteva zile. Majoritatea caselor sunt private, iar câteva sunt deschise publicului sub forma unor galerii sau muzee discrete.

"Turiştii aleg această destinaţie pentru vacanţă pentru că tentaţiile sunt la tot pasul, iar preţurile sunt pentru toate buzunarele" apreciază Cosmina Vladu, director Prestige Tours.

Cei care merg în vacanţă în Palma de Mallorca cu siguranţă nu vor avea timp să se plictisească. Dacă aleg plajele însorite, pe lângă dulcea lenevire pe şezlong, în compania unui cocktail, se pot plimba cu yacht-ul şi pot practica surfing, scufundări şi, în general, toate sporturile acvatice. Cinele sunt întotdeauna pline de romantism, mai ales cele de la restaurantele din port, unde pot fi admirate luxoasele ambarcaţiuni.

"Turiştii ajunşi în Palma de Mallorca pot experimenta ceva unic Banys Arabs - băile arabe reprezintă una dintre puţinele rămăşite ale trecutului maur al Palmei. Palma de Mallorca este totodată una dintre capitalele mediteraneene care adună vedete internaţionale care vin în vacanţă la vilele lor de aici. Claudia Schiffer, Michael Douglas, Regele Juan Carlos al Spaniei, sunt doar câteva dintre figurile celebre care pot fi văzute pe plajă sau în timpul plimbărilor" spune Cosmina Vladu, director Prestige Tours.

Mallorca este o destinaţie dinamică atât ziua, cât şi noaptea. După amiezele sunt petrecute în parcurile acvatice şi tematice. Cele mai cunoscute sunt Aqualandia, Aquacity, Marineland. Aqualandia aflat pe Playa Levante, la 25 km de Palma de Malorca are aproape tot ce îşi poate dori un copil pentru o zi de distracţie. Indiferent de vârstă, parcul îşi cucereşte vizitatorii cu muzeul figurilor de ceară, cu locul de joacă plin de aventură, piscina, zona crazy şi un parc acvatic. Aquacity, aflat pe Playa de Palma, este unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din lume. Pe lângă tobogane cu apă şi piscine are şi o mini gradină zoologică şi un parc pentru copii.

"În parcul zoo Marineland, aflat în regiunea Calviá's Costa distracţia este asigurată de îndrăgiţii delfini, lei de mare şi papagalii viu coloraţi. Există, de asemenea, un bazin al pinguinilor, o casă a reptilelor, o mare colecţie de rechini şi peşti tropicali, păsări flamingo şi maimuţe. Copiii se pot plimba cu barca piraţilor, dar şi cu trenul în miniatură" susţine Daniela Dumitrică, marketing manager Paralela 45.

Majoritatea turiştilor care vin în Mallorca, sunt atraşi de inepuizabila viaţă de noapte de aici.

"În Palma de Mallorca sunt concentrate principalele restaurante, terase, şi cluburi. Cel mai cunoscut este clubul Pascha, dar nici în Tito's dj-ii nu se lasă mai prejos, mai ales că din club ţi se dezvăluie o frumoasă panoramă a Mediteranei şi uneori au loc aici reprezentaţii de circ. Pentru iubitorii de salsa şi merengue, în L'Havanna au loc concerte live, iar răsăritul se vede cel mai bine de la Mambo Playa" adaugă Daniela Dumitrică, marketing manager Paralela 45.

Pentru cazare, turiştii pot alege hotelurile de pe Playa de Palma, sunt ideale pentru familiile care vor să se simtă ca acasă. Au spaţii de joacă pentru copii şi toate facilităţile care asigură confortul vacanţei.

"Camerele sunt mari şi spaţioase cu decoraţiuni interioare foarte frumoase şi vedere la mare. Hotelurile sunt situate în apropierea barurilor şi restaurantelor şi cam la zece minute de aeroportul din Palma. La restaurante mâncarea e pe toate gusturile, cu specific local, dar şi internaţional. Piscinele sunt înconjurate de spaţii verzi care adăpostesc piscine şi baruri cu numeroase cocktail-uri" spune Mădălina Popa, outgoing manager Prompt Service Travel.

Turiştii care vin în Palma de Mallorca aleg pachetele turistice cu mic dejun sau cu demipensiune pentru că astfel au posibilitatea să exploreze locul şi să se bucure de numeroasele oportunităţi de distracţie.


Arenal (7 km de Palma de Mallorca)
Hotel Saga 2* - de la 389 Euro/pers.
- Transport cu avionul, transferuri
- 7 nopţi cazare cu demipensiune
- Asistenţă turistică
- Bonus: o jumătate de zi tur de oraş Palma de Mallorca.
- Detalii pe: www.prestige.ro

Playa de Palma (12 km de Palma de Mallorca)
Hotel Dunas Blancas 3*
- De la 438 Euro/pers
- Transport cu avionul, transferuri
- 7 nopţi cazare cu demipensiune
- Asistenţă turistică
- Bonus: o jumătate de zi tur de oraş Palma de Mallorca.
- Detalii pe: www.promptservice.ro


Playa de Palma
Hotel Taurus Park 4*
- de la 592 Euro/pers.,
- transport cu avionul, transferuri,
- 7 nopţi cazare cu demipensiune,
- asistenţă turistică
- Detalii pe: www.paralela45.ro

 




25 June 2010