Firma de consultanţă în construcţii Vitalis Consulting estimează pentru acest an creşterea cu circa 5% a afacerilor, pe fondul proiectelor în derulare, dar şi al unor noi contracte, potrivit fondatorului companiei, Florin Popa.

24192-constructii2.jpgAstfel, firma se aşteaptă să încheie anul cu afaceri de circa 730-750.000 de euro, faţă de 700.000 de euro în 2011, când a avut un avans de aproximativ 4% .

Popa subliniază că unul dintre clienţii actuali, pentru care Vitalis efectuează servicii de due diligence, are planuri mari în România, unde vrea să cumpere şapte galerii comerciale.

"Nu vă pot spune însă deocamdată despre cine este vorba", explică fondatorul Vitalis Consulting.

În ceea ce priveşte piaţa construcţiilor în 2012, Florin Popa este relativ optimist.

"Piaţa construcţiilor începe uşor să se dezmorţească. Au fost multe momente de panică. Cel mai probabil se vor găsi persoane care să mă contrazică, dar consider că va creşte. Ca şi procente nu pot spune, în orice caz nu va fi ceva spectaculos".

Printre proiectele la care Vitalis a lucrat se numără clădirea de birouri Lakeview, dezvoltată de AIG Lincoln, centrul comercial Colloseum, dezvoltat de Nova Imobiliare, Centrul de Radiologie din Capitală sau demolarea platformei de la Rocar pentru Immofinanz.

"Am avut peste 100 de clienţi de-a lungul timpului, cu proiecte valorând mai mult de 850 de milioane de euro, cumulat. Am coordonat construcţia a 1.275.000 de metri pătraţi de construcţii", inventariază Florin Popa ultimii şase ani.

 

Sursa

2 April 2012