„Paradisul“ din Corbeanca




Saptamana Financiara - 29.08.2006
 

Aproape ca nu mai sunt la moda, pentru investitorii in imobiliar, ansamblurile de 4-5 vile in zone linistite. Acum se poarta cartierele rezidentiale de zeci de vile, proiecte care necesita investitii de sute de milioane de dolari. In aceste conditii, Corbeanca este noul „Snagov“ al marginii de Bucuresti.

Numele unuia dintre cele mai vechi proiecte rezidentiale din zona de nord a Capitalei, cartierul Paradisul Verde, initiat de omul de afaceri Cris-tian Tantareanu, se pare ca a convins pe toata lumea ca adresa „raiului imobiliar“ este comuna Corbeanca, judetul Ilfov.

La inceputul anilor ‘90, Cristian Tantareanu a cumparat sute de hectare de teren in zona Corbeanca, unde a inceput sa construiasca ansamblul de vile cunoscut astazi sub denumirea de Paradisul Verde. Pe hartie, proiectul cuprinde circa 1.000 de vile, pana in prezent fiind construite mai mult de 20%.

Exemplul lui Tantareanu a fost urmat, in scurt timp, de alti investitori. Astfel, dupa Paradisul Verde, in Corbeanca s-au construit ansamblurile Toscana, Andami, Satul American: vile accesibile cu piscine etc. Numarul noilor dezvoltari rezidentiale nu a scazut, ba dimpotriva, fapt care atesta ca zona se afla in continuare in topul preferintelor investitorilor. Arealul se va mentine in top si in urmatorii ani, pentru conditiile existente acolo, ca de exemplu mult spatiu verde, lacuri si acces facil catre Bucuresti si Valea Prahovei.

Patru noi proiecte mari

Corbeanca atrage precum un magnet investitorii din imobiliar, chiar si fara ajutorul proiectului zonei metropolitane. Comuna a devenit, dupa Snagov, localitatea cea mai cautata, avand in vedere ca aici sunt in constructie patru ansambluri rezidentiale care ofera 210 vile „la cheie“.

Cine doreste sa se mute din Bucuresti intr-o locatie mai linistita, langa o padure sau un lac, poate alege Corbeanca. Aici sunt in constructie patru cartiere rezidentiale - Corbeanca Forest, Ansamblul Robinia, Magnolia si Gardenia Village - care ofera diferite tipuri de case pentru multe gusturi si buzunare.

Citeste articolul integral in Saptamana Financiara


Tataiana Rusu
Saptamana Financiara
 

29 August 2006