Lucrările la parcarea supraterană cu 1.300 de locuri de lângă stadionul Naţional din Bucureşti vor începe în martie 2011 şi ar urma să se încheie în luna septembrie a aceluiaşi an, potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei.

15685-stadionul-national.jpg"Ne gândim, de asemenea, să mai construim două parcări etajate la stadion, cu trei-patru niveluri şi câte 3.000 de locuri fiecare", a precizat primarul general Sorin Oprescu, citat de NewsIn.

Potrivit edilului-şef al Capitalei, o altă parcare de acest fel ar putea fi construită pe locul autobazei RATB de lângă stadion, despre care Oprescu spune că este puţin folosită.

Parcarea care va fi gata în septembrie 2011 costă 8,7 milioane de euro şi va avea parter, trei etaje şi înălţimea de 13,5 m. Suprafaţa constuită la sol va fi de 7.500 mp, iar suprafaţa construită desfăşurată va fi de 32.040 mp.

În spaţiul celor patru nivele ale parcării vor fi amenajate şi terenuri de sport, alei carosabile, rampe carosabile, scări şi lifturi. Construcţia va fi deschisă, fără încălzire, iar spaţiul terasei va fi folosit ca parcare în aer liber.

Construcţia unei parcări de asemenea dimeniuni este necesară pentru acreditarea şi desfăşurarea de competiţii europene, în condiţiile în care România a specificat UEFA că vrea să găzduiească finala Europa League din anul 2012, se arată în studiul de fezabilitate al proiectului.

Lucrările la stadionul Naţional vor fi încheiate la sfârşitul lunii mai 2011, iar în iunie-iulie vor fi făcute teste în vederea recepţionării lucrării, potrivit edililor.

În august 2011, stadionul va putea găzdui meciul amical de inaugurare, în care România ar urma să întâlnească Argentina.


17 December 2010