Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Parcul Circului face ca apartamentele mici din blocurile vechi să se vândă cu preţuri de lux

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 5253

Parcul Circului este unul dintre cele mai bine cotate din Bucureşti. Poziţionarea centrală, precum şi grija pe care Primăria pare să o poarte locului, au ridicat valoarea imobiliară a întregii zone. Astfel, blocuri construite în anii 1960, cu apartamente mici, care ar descuraja clienţii dacă ar fi fost poziţionate în altă zonă, sunt vânate acum printre anunţuri. Preţurile la care se încheie tranzacţiile încă ating cote înalte pentru piaţa de criză.

sursa: infocalatori.3x.roÎn zona Parcul Circului se găseşte o varietate de apartamente. O primă categorie este reprezentată de blocurile vechi, construite în anii ’60. Acestea sunt cele mai bine poziţionate faţă de parc, deci Apărătorii Patriei – ideală pentru cei care nu vor nici blocuri noi, nici construcţii vechi Zona Apărătorii Patriei este compromisul pentru cei care nu îşi doresc să se mute în blocuri noi, dar nici în unele vechi. În ... şi cele mai căutate, dincolo de dezavantajele care vin odată cu vechimea.

„Când ieşi din scară, intri în parc. Chiar dacă blocurile sunt foarte vechi şi apartamentele foarte mici, preţurile sunt foarte mari pentru simplul motiv că există parcul lângă bloc. Iar parcul Circului a fost şi rămâne unul dintre cele mai frumoase şi mai bine administrate din oraş. Astfel, două camere în parcul Circului costă 60.000-65.000 euro, poate chiar 70.000, în funcţie de amenajări, pentru o suprafaţă de doar 40 mp”, spune un agent imobiliar specializat pe această zonă.

Clădirile ridicate după 1980, rare şi scumpe

Urmează România aşteaptă apartamentele construite pentru bugetele de criză. Între timp, blocurile comuniste sunt cele mai atractive. Românii vor, dar nu pot să cumpere apartamente construite în blocuri noi. Prima Casă stimulează vânzarea de apartamente vechi ... blocurile ceva mai noi, dar care nu sunt poziţionate atât de bine faţă de parc. Ele aduc însă echilibrul între cele două extreme: construcţiile foarte vechi, cu suprafeţe mici şi construcţiile noi, cu suprafeţe prea mari pentru standardele impuse de criză.

„Blocurile de după 1980 sunt cele mai bine cotate din zonă. Problema este că mulţi clienţi caută apartamente în blocurile mai noi, care să coste cât cele din blocurile vechi. Acum se caută cel mai mult apartamentele cu trei camere, care dacă au un preţ în jur de 73.000 euro, au şanse să se tranzacţioneze. Altfel nu", a spus Nicoleta Curculescu, broker imobiliar Coldwell Banker.

O altă categorie este formată din blocurile construite imediat după revoluţie, în zona Barbu Văcărescu şi Lacul Tei. Acestea sunt rarităţile zonei.

„Sunt apartamente foarte rare, ofertele abia dacă apar în număr de două-trei pe an şi au un preţ foarte bun pentru proprietar, dar nu atât pe placul clienţilor. Totuşi, ele se vând, pentru că Barbu Văcărescu: locul perfect pentru cei care nu se grăbesc să cumpere Bulevardul Barbu Văcărescu este unul dintre cele mai dinamice locuri din Bucureşti. Situat în centrul oraşului, zona are potenţial pentru orice ... sunt aşteptate mult timp, de mulţi oameni”, spune agentul imobiliar.

Blocurile construite înainte de criză au pierdut 40% din valoarea de atunci

Cea mai bine cotată categorie de blocuri înainte de criză, dar mai puţin funcţională acum, este cea a blocurilor nou construite. Multe dintre ele au fost ridicate în perioada 2006-2007, când suprafeţele construite erau foarte mari, iar preţurile pe măsură. La momentul respectiv, ansamblurile s-au vândut foarte bine. Între timp însă, proprietarii care scot la vânzare ar vrea să îşi recupereze investiţia, ceea ce este foarte dificil.

„Apartamentele cu două camere se vând foarte bine, sunt cele mai căutate, dar cele cu trei şi patru camere se vând mai greu, din cauză că au preţurile foarte mari. Ele au fost cumpărate scump şi acum, când apar la revânzare, durează trei-cinci luni până ajung la un preţ corect. În 2008, s-au vândut patru camere cu 400.000 euro. Acum, bugetul pe care l-ar plăti clienţii este undeva la 250.000, iar proprietarii le scot la vânzare cu 300.000-310.000 euro. Însă când ajung la preţul corect, se vând”, arată consultantul imobiliar.

Chiriile au atins cel mai de jos prag, din 2007 încoace. Ce a determinat acest lucru şi cât timp va dura? Piaţa chiriilor a fost mult timp amorţită, în vremurile de criză. Singurul moment în care se simţea mişcare pe acest segment, era ... Nivelul chiriilor este similar cu cel din alte cartiere

Cei care nu pot sau nu vor să cumpere în zonă, închiriază. Astfel, aspecte precum suprafaţa mică nu mai sunt deloc relevante, iar chiria este similară cu a oricărei alte zone.

„Apartamentele din zonă se caută foarte mult la închiriere pentru că sunt foarte bine poziţionate, au acces direct la metrou, mijloace de transport în comun în apropiere şi, chiar dacă au suprafeţe foarte mici, ele se închiriază rapid, pentru că pe închiriere e mai puţin importantă suprafaţa, ci poziţia”, arată oficialul agentiei citate.

Astfel, apartamentele cu două camere în blocurile mai vechi se închiriază la un nivel de 300-350 euro, iar cele cu trei camere, la 450 euro. În ansamblurile noi însă, chiriile sunt cel puţin duble. Două camere, de exemplu, se închiriază cu 700-800 euro/lună, iar trei camere, cu 1.000-1.300 euro/lună.

CITEȘTE ȘI Bragadiru: alternativa pentru orice locuinţă, cu orice buget, la câteva minute de Bucureşti Bragadiru este una dintre primele zone din Ilfov, din punctul de vedere al dezvoltării. A fost primul loc în care s-a construit masiv, primul ... Bragadiru: alternativa pentru orice locuinţă, cu orice buget, la câteva minute de Bucureşti

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai comentate stiri

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video