Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Parcul Moghioroș, reamenajat o dată la patru ani. Lucrările au costat 75 de milioane de lei în 2014 și 12 milioane de lei în 2018

Publicat: | Autor: Andreea Nitoi | Numar afişări: 2052

La mai puțin de patru ani după ce parcul Drumul Taberei (Moghioroș) a fost reamenajat pe bani grei, zona a fost închisă din nou, la începutul acestei veri. Potrivit informațiilor puse la dispoziție de Primăria sectorului 6 pentru Imopedia.ro, în 2018, autoritățile locale au alocat 12.224.000 de lei pentru efectuarea lucrărilor de întreținere/reparații.

Sursa foto: www.hotnews.roAstfel, anul acesta banii vor fi cheltuiți pentru: sistemul de colectare a apei pluviale și drenaj, înlocuirea pietrișului de pe alei cu un alt material, lucrări de întreținere/reparații pentru locuri de joacă și terenuri de sport, lucrări de întreținere/reparații la sistemul de iluminat, lucrări de întreținere/reparații cișmele, lucrări de întreținere/reparații spații verzi, lucrări de întreținere/reparații mobilier urban și lucrări de întreținere/reparații zone de recreere.

Interesante sunt justificările autorităților locale cu privire la aceste lucrări. Astfel, potrivit răspunsului remis către Imopedia.ro, pietrișul de pe alei va fi înlocuit deoarece, ”în urma efectuării unei expertize tehnice, s-a constatat că soluția prevăzută inițial în proiect nu s-a dovedit a fi una viabilă, implicând costuri mari de întreținere, motiv pentru care s-a optat pentru o îmbunătățire a soluției tehnice.”

Lucrările, care au început în această primăvară, vor fi realizate de mai multe grupuri de firme, după cum urmează: asocierea formată din SC Pergola Grădini Decorative SRL – SC Proms Concept Group SRL – SC Construcții Erbașu SA – SC Hidrocanal SL – SC UTI Grup SA – SC Revitalco Management&Consulting SRL – SC Metabet CF SA - modernizare arhitecturală și peisagistică a Parcului Drumul Taberei; asociarea formată dintre S.C. Modus C.F. S.R.L. – lider de asociere - S.C. Real Design Trust S.R.L. – S.C. Fast Eco S.A. - sistemul de ventilare și climatizare al serelor; asocierea dintre Compania Romprest Service SA – lider de asociere - SC Triumf Gardening SRL – SC Green Factory Design SRL - lucrări de întreținere/reparații.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de sfârșitul lunii august, în timp ce zona aferentă serelor, care, din 2014, este un șantier părăsit, va fi gata abia la sfârșitul anului.

Aceste lucrări, al cărui cost este suportat integral de Primăria sectorului 6, vin la mai puțin de patru ani după ce parcul Moghioroș a fost reamenajat.

Astfel, în mai 2013, cel mai mare parc din sectorul 6 a fost închis până la finalul anului 2014, iar lucrările executate au costat peste 75 de milioane de lei (aproape 60 de milioane de lei au provenit din fonduri europene accesate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, în timp ce Primăria sectorului 6 a plătit 1,2 milioane de lei). Alți 1,8 milioane de lei au fost cheltuiți atunci pentru achiziționarea și montarea sistemului de supraveghere video pentru creșterea siguranței și prevenirea criminalității în parcul Moghioroș.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video