Mai mulţi senatori PD-L încearcă să repare greşeala comisă cu ordonanţa creditelor, OUG 50/2010, prin lansarea unui nou act normativ care obligă băncile să cotizeze la stat 2,5% din profiturile făcute, scrie ziare.com.

16454-rambursare_anticipata.jpgSenatorul Iulian Urban, cel care a iniţiat proiectul "taxei de solidaritate", este conştient că acesta s-ar putea să nu poată trece de vreunul din forumurile decizionale din Parlament, dar asta nu l-a oprit să încerce taxarea creditorilor din România.

"După ce ne-au jecmănit ani la rândul cu tot felul de taxe, acum e şi rândul lor să plătească. Legea pe care vrem noi să o creăm este mult mai blândă decât cea pe care alte ţări, precum Anglia sau Ungaria, au fost de acord să o implementeze. Acolo procentul dat la stat se ia din cifra de afaceri, noi cerem din profit", spune senatorul.

Potrivit acestuia, dacă nici acest proiect nu va fi implementat, sigur România va deveni un adevărat paradis pentru băncile din întreaga lume, pentru că la noi acestea nu sunt controlate de nimeni.

Acesta este de părere că băncile au distrus creditarea şi pentru companii, singurul segment care mai este activ pe împrumuturi fiind finanţarea pentru stat.



15 February 2011