Războiul dintre Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu şi Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) continuă. Reprezentanţii ISC spun că lucrarea nu a primit acordul instituţiei. În replică Oprescu spune că recepţia făcută la pasajul suprateran Basarab nu a fost cea finală, la aceasta urmând să fie chemaţi şi cei de la Inspectoratul de Stat în Construcţii.

Sursa: hotnews.roEdilul a precizat că rezultatele tuturor testelor realizate la pasaj au fost favorabile, inclusiv cel al unui test suplimentar care a fost cerut de un profesor de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti şi care a fost făcut săptămâna trecută.

La pasajul Basarab mai sunt necesare finisaje şi lucrări la unele instalaţii, la staţia de tramvai de pe podul hobanat şi la căile de acces către aceasta.
Pasajul a fost inaugurat duminică pentru autovehicule şi pentru tramvaiele liniei 34

Cei de la ISC au reclamat faptul că deschiderea pasajului ar fi fost ilegală, punct de vedere susţinut şi de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul.

"Conform legii, Inspectoratul de Stat în Construcţii este instituţia statului responsabilă cu verificarea calităţii în construcţii. Darea în folosinţă a unei construcţii de asemenea anvergură fără verificarea de siguranţă din partea instituţiei de stat abilitată constituie un precedent extrem de grav", spun reprezentanţii societăţii civile citaţi de NewsIn.

Primarul general a replicat încă de duminică, atunci când s-a aflat la Centrul de monitorizare a traficului, pentru a vedea cum se circulă pe pasaj.

"Inspectoratul de Stat în Construcţii să mă mai lase şi să pună mâna pe carte şi să citească legea. Nu e prima dată când fac asta. Ei vor să mă amărască, dar nu o să le reuşească. Eu sunt primarul bestial, care fac totul legal. (...) S-ar putea să mă supere rău de tot, pentru că bagă frica în bucureşteni. Ei doresc să nu se facă absolut nimic", a spus Sorin Oprescu.

Construit pentru a fluidiza traficul, pasajul suprateran Basarab face legătura între bulevardul Nicolae Titulescu, în apropierea Gării de Nord, şi bulevardul Vasile Milea, existând şi bretele de legătură cu Şoseaua Grozăveşti.

Basarab este cel mai lung pasaj rutier din Bucureşti, cu o lungime de 1,9 kilometri, şi cel mai mare punct intermodal din România.

Realizarea pasajului a costat peste 1,2 miliarde lei.

Citeşte si Undă verde pe pasajul Basarab şi pentru tramvaiul 34

21 June 2011