Pasajul Basarab se deschide în sfârşit circulaţiei. Şoferii vor putea testa minunea începând cu duminică, 19 iunie 2011, ora 6:00.

19265-sorin-oprescu-pasajul-basarab-ovidiu-micsik.jpgOdată cu deschiderea pasajului Basarab se va face mult mai uşor accesul din partea de nord a Capitalei către cartierele Drumul Taberei şi Militari. Proiectul cuprinde traversarea râului Dâmboviţa peste podul existent lărgit şi a căii ferate în zona Gării de Nord.

„Pasajul este gata! Am în mână procesul verbal de predare-primire, pasajul s-a pus în funcţiune şi s-a dat în exploatare. Este semnat şi oficial. Sunt mândru că am reuşit să-l finalizăm" declară bucuros Primarul General al Capitalei.

Sâmbătă se sărbătoreşte

Ba mai mult, mâine se va organiza o paradă în cinstea acestui eveniment, cât şi a începerii vacanţei de vară, numită „Bucharest Summer Parade”. Primarul Sorin Oprescu doreşte ca pe viitor acest eveniment să devină o tradiţie şi invită toţi bucureştenii pe pod.

„Veniţi să vedeţi singuri cum arată pasajul, pentru că el nu este al meu sau al politicienilor, ci este al bucureştenilor. De mâine, ora 10, poate fi vizitat. Invit din inimă toţi bucureştenii mâine, la momentul paradei!" continuă Oprescu.

Începând cu ora 10, pasajul va fi deschis pentru vizitare, iar Bucharest Summer Parade va începe între orele 11:00-11:30. Fanfarele vor asigura spectacolul, precum și defilări de motocicliști, mașini retro și tunate, reprezentanți ai Poliției Rutiere, ai Pompierilor și ai Jandarmeriei. La final va avea loc un concert. 

Testele de siguranţă au durat trei zile

Timp de trei zile podul a fost testat, fiind încărcat cu sarcini în situaţii diferite. Nivelul prevăzut de siguranţă a pasajului a fost asigurat prin măsurătorile privind deplasările în plan vertical şi orizontal ale elementelor structurii de rezistenţă.

Pasajul Basarab reprezintă legătura între bulevardul Nicolae Titulescu - Şoseaua Orhideelor - Podul Grozăveşti - Bulevardul Vasile Milea (pentru circulaţia tramvaielor), respectiv Şoseaua Grozăveşti. Astfel se întregeşte inelul principal de circulaţie al Bucureştiului în partea de nord-vest.

17 June 2011