Mult așteptatul pasaj din comuna ilfoveană Domnești începe să prindă contur, în special datorită presiunii pe care locuitorii din zonă o exercită de ani buni asupra autorităților. Astfel, după mai bine de un deceniu de petiții și proteste, lucrările au început, însă ritmul nu a fost cel așteptat.

42410-pasaj_domnesti.jpg„Așa cum am promis, revenim cu update de la sensul giratoriu suspendat de la Domnești. Pe șantierul de la Domnești este din nou liniște, utilajul de forare a dispărut”, a notat grupul Inițiativa Domnești pe Facebook, zilele trecute.

Pe de altă parte, în ședința de guvern care a avut loc săptămâna aceasta, la o zi după postarea menționată anterior, autoritățile au aprobat Hotărârea de Guvern privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național între ”Pasaj subteran pe DJ 602 Centura București Domnești”, pe raza municipiului București - sectorul 6 al localităților Domnești-Bragadiru și Clinceni din județul Ilfov.

Potrivit Mediafax, este vorba despre declanșarea procedurilor de expropiere a 127 de imobile proprietăți private, situate în zona lucrărilor pentru pasajul suprateran de pe drumul județean 602, centura București.

Reacția locuitorilor din Domnești, direct interesați de evoluția acestui proiect, nu a întârziat să apară: „Realitatea este simplă, sunt cu un an întârziere față de proiect și cu vreo 10-12 ani față de nevoia acestei zone.”

17 May 2019