Dinu Patriciu Global Services (DPGS), compania care administrează portofoliul imobiliar al lui Dinu Patriciu, a anunţat semnarea a două contracte de închiriere noi, cu OBI România şi Agricover Group, care au preluat etajele 5 şi 6 ale clădirii din Pipera. Cele două contracte aduc în contul lui Patriciu circa 1,7 mil. euro, potrivit estimărilor Capital.

21849-cubic_exterior_b7f658f122.jpgContractele nou semnate au ridicat gradul de ocupare al clădirii la peste 10.000 mp. Clădirea are o suprafaţă închiriabilă de 25.300 mp, dispusă pe 12 etaje, şi este amplasată într-una dintre cele mai problematice zone ale Bucureştiului, Pipera.

OBI România, cu peste 500 de magazine în Europa Centrala şi de Est, a încheiat un contract pe şase ani pentru un spaţiu de 1.200 mp, pe care îl vor ocupa la începutul anului viitor. Ţinând cont de faptul că nivelul mediul al chiriilor în zona Pipera este de circa 10 euro/mp, contractul semnat de OBI se ridică la circa 864.000 de euro. Retailerul îşi mută sediul din zona de birouri dezvoltată de Gabriel Popoviciu în Băneasa.

Agricover Group a închiriat pentru cinci ani un spaţiu de 1.400 mp, pe care-l va ocupa până la sfarşitul acestui an. Contractul Agricover este de circa 840.000 de euro, potrivit calculelor Capital.

„Tranzacţiile încheiate în ultima perioadă în zona Pipera, subliniază tendinţa chiriaşilor de a urma dezvoltarea proiectelor de infrastructură. Având în vedere acest aspect, estimăm ca o dată cu finalizarea pasajului Barbu Vacarescu-Pipera, gradul de ocupare al clădirilor din zonă va creşte semnificativ", explică Mihai Păduroiu, consultant în cadrul The Advisers/Knight Frank, intermediarul tranzacţiei cu OBI.

Cu active însumând o valoare brută de aproximativ 1,3 miliarde de euro, portofoliul imobiliar al lui Dinu Patriciu a fost format din patru portofolii distincte. Acestea au fost portfoliul Astra, împreună cu Fabian Romania, Deutsche Land şi Rutley European Property.

Aproximativ 60% din portofoliul de proprietăţi se află în Germania, 30% în România şi 10% în alte patru ţări europene. Portofoliul este format din 124 de proprietăţi de mai multe tipuri, cu pondere principală pe clădiri de birouri şi spaţii comerciale. Cele mai importante proprietăţi din România sunt The Lakeview, Romana Offices, Cubic Center, Banu Antonache Offices, Cascade Offices şi Baneasa Business Center.


Sursa

8 November 2011