Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Clădiri dantelate: artistă poloneză înfrumusețează peisajul urban, inspirându-se din macrameuri (FOTO)

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 1610

O artistă din Polonia demonstrează cât de ușor poate fi să înfrumusețezi fațadele clădirilor, înarmat răbdare și un pic de creativitate. Prin diferite tehnici, tânăra artistă strecoară în peisajul urban dantela, reușind să reinventeze macrameurile tradiționale. Apreciate atât de trecători, cât și de presă, lucrările sale sunt considerate un amestec între artă stradală, ceramică, pictură și sculptură.

Clădiri dantelate: artistă poloneză înfrumusețează peisajul urban, inspirându-se din macrameuriArtiștii din Europa de Est reușesc constant să reinventeze motivele tradiționale, inițiative apreciate la scară internațională. Fie că este vorba de muzică, obiecte de îmbrăcăminte sau accesorii decorative, proiectele de inspirație populară se dovedesc a fi mai mereu de succes.

Polonia este una dintre țările în care arta stradală s-a dezvoltat într-un mod aparte, observă presa internațională de specialitate. Artista care își semnează lucrările cu numele de NeSpoon merită o atenție deosebită. Cu ajutorul ei, anumite porțiuni ale Varșoviei au căpătat o înfățișare diferătă, nenumărate locuri fiind decorate de „bijuterii ale spațiului public”. Inspirându-se din macrameurile realizate de bunici, tânăra artistă ornează și înveselește pereți ai diferitor clădiri, trotuare, pubele, garduri sau copaci, nelăsându-le să mai treacă neobservate.

„Lucrările mele sunt poziționate undeva între artă stradală, ceramică, pictură și sculptură. Cele mai multe creații ale mele sunt printuri ale unor macrameuri tradiționale, pictate sau realizate din lut/argilă pe pereții clădirilor. În dantelă, este un anume cod estetic, întipărit puternic în cele mai multe culturi. În fiecare dantelă, regăsim simetrie, deci o anumită ordine și armonie – și nu asta este ceea ce căutăm cu toții, instinctiv?”, explică artista poloneză, pe unul din blogurile sale.

Pasionată de realizarea macrameurilor, tânăra artistă le-a dus la un nivel superior, reușind să le reinventeze: în anumite cazuri, aceasta modelează în lut modele simetrice, direct pe suprafețele vizate. Alte lucrări sunt pictate, în timp ce în alte situații, poloneza decorează pereții cu ajutorul unor modele din hârtie ce imită împletiturile tradiționale și a spray-urilor cu vopsea.

Intervievați de presa locală, trecătorii au declarat în unanimitate că micile detalii vizuale semnate NeSpoon le oferă o satisfacție neașteptată și le îmbunătățesc starea de spirit. Lucrările tinerei poloneze demonstrează că nu este nevoie de proiecte complicate pentru a moderniza și înveseli peisajul urban. Totodată, acestea arată cât de ușor poate fi să redecorezi și să înfrumusețezi fațada unei clădiri.

AFLĂ DETALII DESPRE ALTE PROIECTE IEȘITE DIN COMUN:

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video