Cum putem obţine un rezultat unic, atunci când ne amenajăm singuri căminul? Cu toţii ne dorim acasă o atmosferă aparte, piese unice, un aspect care să ne reflecte personalitatea, însă bugetul ne limitează ideile, în cele mai multe cazuri. Pereţii pot reprezenta un cadru ideal pentru exprimarea creativităţii, însă nici mobilierul nu se lasă mai prejos. IMOPEDIA.ro îţi spune cum îşi poţi înveseli locuinţa fără mari cheltuieli, folosind imagini personale sau grafică aparte concepută la comandă.

30574-homepage.jpgAutocolantul decorativ special pentru pereţi este una dintre cele mai simple şi plăcute modalităţi de a obţine o amenajare interioară ieşită din tipare. Pereţii ajung astfel să îşi spună povestea, să descrie în culori personalitatea proprietarului şi să înveselească atmosfera din orice încăpere. Având în vedere aceste considerente, două arhitecte de interior, Ana Bănică şi Bianca Bărbieru, au început împreună proiectul Cai Verzi pe Pereţi – o colecţie actualizată constant de autocolante şi alte obiecte decorative, totul fiind bazat pe multă imaginaţie şi pricepere.

„Nu există o anumită tipologie a clientului Cai Verzi pe Pereţi. Autocolantele sunt variate, aşa că şi clienţii sunt la fel. Lucrăm destul de mult la comandă, desenăm stickere personalizate după un brief de la clienţi sau intuim noi cam ce şi-ar dori, din discuţiile cu ei”, detaliază cele două arhitecte.

Preţul autocolantelor diferă în funcţie de fiecare proiect, iar înainte de a fi aplicat, proprietarii trebuie să fie deosebit de atenţi, deoarece nu este un produs reutilizabil. De asemenea, autocolantele trebuie lipite doar pe pereţii cu suprafaţă netedă, ce trebuie curăţată în prealabil de praf şi alte impurităţi.

  • Autocolantul trebuie poziţionat pe perete cu ajutorul unei benzi adezive
  • Se îndepărtează suportul de hârtie de pe spatele autocolantului
  • Se presează modelul astfel încât să nu existe goluri de aer
  • Folia de transfer trebuie îndepărtată încet, asigurându-ne că autocolantul a aderat la suprafaţa dorită

Cele mai multe comenzi provin de la părinţii care doresc să decoreze spaţiile dedicate copiilor, mai adaugă reprezentantele Cai Verzi pe Pereţi, dar şi din partea tinerilor care vor să aducă o pată de culoare căminului lor. Totodată, există o cerere din ce în ce mai ridicată din partea companiilor, care doresc să personalizeze birourile sau diverse spaţii din interiorul clădirilor în care angajaţii îşi desfăşoară activitatea zilnică.

30575-homepage.jpgMobilierul cu suprafeţe printate, un concept ce încă surprinde clienţii

Marile magazine de mobilier din România comercializează o gamă largă de produse. Cu toate acestea, este ridicat numărul clienţilor care doresc piese de mobilier executate după dimensiunile propriei locuinţe. Mobila la comandă nu reprezintă ceva nou pe piaţa românească, însă nu mulţi s-au gândit că pot duce acest concept mai departe. Arhitectul Iulia Vasile analizează modalităţile de personalizare a mobilierului încă din 2007, însă abia la începutul anului trecut a pus bazele Morpho Studio. Pe lângă servicii de amenajări interioare, se ocupă şi cu mobilier individualizat, de la concept şi până la execuţie.

„Am reluat proiectul în urmă cu un an şi jumătate, am schimbat materialele din care era iniţial conceput mobilierul, ne-am adaptat condiţiilor actuale şi am produs mobilier mai accesibil din punct de vedere financiar. Printurile pe care le facem se pot pune pe orice suprafaţă  care poate fi folosită la producţie de mobilier – lemn, PAL, MDF, HPL”, explică reprezentantul Morpho Studio.

Mobilierul cu suprafeţe printate merge atât în locuinţele clienţilor care doresc să deţină piese unice, dar şi în birouri, baruri, restaurante, recepţii sau orice alte spaţii publice şi private. Proprietarii în căutare de mobilier personalizat îşi pot alege dintr-o colecţie de printuri, pot solicita imprimarea unei anumite fotografii sau pot concepe împreună cu specialiştii o grafică aparte. Pe lângă piesele executate la comandă, există o serie de produse standard, deja făcute, cu un preţ mai scăzut decât cele unicat, subliniază arhitectul.

NU RATA Idei de amenajare: cum mobilăm o locuinţă cu suprafaţă redusă? (FOTO)

 

 

 

 

31 May 2013