Guvernul a anuntat ieri eliminarea taxelor de autorizare din domeniul inspectiei în constructii (150 lei), pentru evaluarea documentatiei tehnice aferente dispozitivelor medicale (30-210 euro/aparat), de avizare sanitara a substantelor si produselor noi (10 lei) si de emitere de atestate operatorilor de masurare a energiei electrice (1.000-2.500 lei).

Peste 100 de taxe si tarife parafiscale au fost anulate, comasate sau reduseTotodata, taxele pentru eliberarea certificatului privind stagiul de cotizare în sistemul public de pensii, a adeverintelor care atesta calitatea si/sau venitul asigurat (câte 10 lei/certificat) si a adeverintelor care contin informatii necesare executarii silite (100 lei/persoana/adeverinta), administrate de Ministerul Muncii, au fost comasate într-un tarif unic, noteaza Mediafax.

Executivul a anuntat ieri ca 102 taxe si tarife parafiscale dintr-un total de 491 au fost anulate, comasate sau reduse prin ordonante de urgenta, hotarâri de guvern sau ordine de ministri.

Procesul va fi continuat în urmatoarea sedinta a Guvernului prin anularea altor 84 de taxe, a declarat premierul Emil Boc.

Sursa

15 June 2009