Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Peste 50% din români preferă să ridice singuri o casă. Află de ce!

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2665

Mai bine de jumătate dintre cei care vor o casă la curte, aleg să o ridice de la zero. Explicaţia este una cât se poate de simplă, beneficiarii cred că decizia referitoare la materialele de construcţii pentru propria locuinţă trebuie să le aparţină, indiferent de recomandările specialiştilor. Informaţia reiese dintr-un studiu realizat de compania Wienerberger, lider pe pieţa de cărămidă din România.

sursa: phieg.ro"Peste 50% dintre români spun că ar prefera să facă o casă de la zero, decât să cumpere o casă gata construită sau la roşu. În plus, românii din nordul ţării îşi doresc o casă pentru plăcerea de a avea o grădină, în vreme ce românii din regiunea sudică a ţării vor casă pe pământ pentru a elimina problemele cu vecinii de bloc", potrivit unui comunicat emis de companie.

Conform calculelor Wienerberger, cărămida reprezintă maximum 5% din valoarea construcţiei la cheie. Astfel, o casă la roşu din cărămidă se poate construi cu investiţii relativ mici, urmând ca mare parte din investiţie să fie reprezentată de alte materiale, precum finisajele, termoizolaţiile sau acoperişul.

În România se construiesc în medie circa două case noi pe an la mia de locuitori, în vreme ce media europeană este de minimum 3,5 case noi pe an la mia de locuitori.

„Considerăm că piaţa are de fapt un potenţial foarte mare, deşi a trecut printr-o perioadă în care s-a construit mai puţin", a declarat Daniel Căţănaş, Member of the Board Sales&Marketing Wienerberger România.

Potrivit studiului, peste 90% din românii din nord-vestul ţării preferă o casă construită de ei în locul uneia deja ridicate, în vreme ce în sud sunt oarecum mai atraşi de ideea de a achiziţiona o casă la roşu, pe care să o personalizeze, fiind foarte interesaţi de finisaje.

Totodată, în ultimul timp, scăderile de preţ înregistrate pe piaţa materialelor de construcţii au făcut ca preţul unei case noi pe pământ să se apropie tot mai mult de costul unui apartament de bloc.

„Noi am calculat cu foarte mare precizie consumul de cărămidă şi am constatat că aceasta reprezintă maximum 5% din costul unei case la cheie, în funcţie de tipul de cărămidă ales, un procent foarte mic comparativ cu totalul costurilor realizării unei case", a precizat directorul de marketing şi comunicare al Wienerberger România, Cristina Osiescu, citat de NewsIn.

Caracteristicile cele mai importante în alegerea cărămizii sunt durabilitatea pe care o conferă unei construcţii, aspect menţionat de 53,3% dintre respondenţi, şi preţul corect comparativ cu calitatea produsului.

Cum te asiguri că nu te fură constructorul S-a discutat mult despre ce s-ar întâmpla cu România în cazul unui cutremur major. Există rapoarte oficiale care spun că doar ... Află cum te asiguri că nu te fură constructorul


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video