Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Peste 60% dintre bucureşteni nu ar da mai mult de 60.000 euro pe o locuinţă

Publicat: | Autor: IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2149

Banii alocaţi programului Prima Casă se termină în curând, dar acest lucru nu influenţează căutările online de case şi apartamente, interesul bucureştenilor pentru locuinţe rămânând neschimbat. Mulţi dintre locuitorii Capitalei preferă să nu cumpere acum, şi asta pentru că se aşteaptă ca locuinţele să se mai ieftinească, reiese dintr-un sondaj realizat de portalul imobiliar IMOPEDIA.ro.

Studiu IMOPEDIA.ro“Anul acesta piaţa nu a adus nimic nou, cumpărătorii se comportă la fel şi au aceleaşi sume disponibile, dar schimbarea va trebui să vină dinspre instituţiile bancare, forţate să găsească soluţii de finanţare apropiate de cele oferire de programul “Prima Casă”. În acest sens ne aşteptăm la modificări de situaţie, pentru că nu este normal ca statul să intervină şi să faciliteze accesul populaţiei la case şi apartamente. Sunt deja bănci care au propriile produse ce oferă condiţii apropiate de cele stabilite de creditul Prima Casă, ceea ce reprezintă un avantaj pentru cei care vor să cumpere o locuinţă” a declarat Răzvan Muntean, Manager General IMOPEDIA.ro

45% dintre utilizatorii portalului imobiliar IMOPEDIA.ro cred că Unde sunt cele mai ieftine locuinţe de calitate? La periferie. Periferia oraşului, atât de evitată în urmă cu câţiva ani, a ajuns acum unul dintre cele mai căutate segmente pe piaţa imobiliară. ... vor mai scădea preţurile apartamentelor vechi din Bucureşti şi numai 14% dintre ei se arată indiferenţi la acest trend deoarece au suficienţi bani pentru a cumpăra ceea ce îşi doresc. Acelaşi sondaj arată că 12 procente dintre respondenţi cred că va scădea valoare apartamentelor noi şi tot atâţia sunt convinşi că preţurile au ajuns la un nivel de unde nu se vor mai ieftini.

Sunt şi români care apreciază că preţurile locuinţelor au început să crească. Potrivit datelor IMOPEDIA.ro, 9% dintre participanţii la sondaj spun că în 2012 locuinţele au început să se scumpească.

61% dintre utilizatorii portalului imobiliar IMOPEDIA.ro declară că nu ar plăti mai mult de 60.000 euro pentru achiziţionarea unei locuinţe, iar 26% susţin că sunt dispuşi să achite sume cuprinse între 60.000 euro şi 100.000 euro. Doar 13% dintre bucureşteni ar cumpăra o proprietate mai scumpă de 100.000 euro.

Profilul cumpărătorului bucureştean

Potrivit IMOPEDIA.ro, bucureştenii caută să achiziţioneze apartamente în funcţie de numărul de camere (35%), apoi în funcţie de Sorin Oprescu: Bucureştiul trebuie dezvoltat spre Vest şi Sud. Doar acolo este loc pentru cartiere cu locuinţe Primarul Sorin Oprescu a deschis astăzi cel mai important eveniment imobiliar al anului: Gala Agentului Imobiliar. Edilul-şef a subliniat una dintre ... zona în care este situat imobilul şi de preţul său (27% şi respectiv 26%). Printre criteriile selectate de vizitatori se afla si cele legate de suprafaţa totală de locuit a apartamentului şi mijloacele de transport din zonă, fiecare reprezentând 6% dintre căutări.

Cele mai căutate apartamente prin intermediul IMOPEDIA.ro sunt locuinţele cu trei camere (41% dintre vizitatori) urmate de cele cu două camere (36%), garsoniere (11%) şi  apartamente cu patru camere (10%). Procentul celor care şi-ar cumpăra o locuinţă cu mai mult de patru camere este insignifiant - 2%” mai precizează Răzvan Muntean, Manager General IMOPEDIA.ro.

Un alt aspect care defineşte căutările online de case şi apartamente este legat de noutatea imobilului. Trei sferturi dintre căutările înregistrate pe IMOPEDIA.ro vizează blocurile vechi, doar 26% dintre bucureşteni s-au arătat interesaţi de achiziţia unei locuinţe noi, procentul în acest caz fiind în creştere. În 2008 doar 7% dintre bucureşteni se gândeau să cumpere o locuinţă nouă.

Cele mai căutate zone pentru garsoniere şi apartamente cu două camere sunt Unde te muţi, dacă vrei un cartier de top la preţuri accesibile? Titan pare să aibă un statut privilegiat între cartierele muncitoreşti. Cu o primărie de sector care se implică activ în amenajarea ... Titan, Berceni, cartierul unde nu simţi că eşti la periferie Aflat la periferie, dar foarte aproape de centrul Capitalei, cartierul Berceni se bucură de o serie de avantaje care îl fac atractiv în ... Berceni, Militari şi Giurgiului. Bucureştenii care doresc un apartament cu trei sau patru camere s-ar muta în cartierele Titan, Lipsa metroului principalul dezavantaj al cartierului Drumul Taberei Drumul Taberei este un cartier în care dacă ai locuit o dată, îţi este greu să te muţi. Este o zonă aerisită, cu multe spaţii verzi, ... Drumul Taberei, Militari şi Ştefan cel Mare: o zonă de lux, dar cu multe minusuri Zona Ştefan cel Mare, la fel ca alte zone scumpe ale Bucureştiului de dinainte de criză, s-a ieftinit la jumătate, comparativ cu anul 2008. Totuşi, ... Ştefan cel Mare.

 CITEŞTE ŞI: Refugiul de criză din piaţa imobiliară: unde plasezi banii ca să fii sigur că nu îi pierzi? Vremurile de criză economică nu sunt noi, pentru lumea afacerilor. Există tertipuri pe care experţii în economie îi cunosc şi mulţi ... Refugiul din piaţa imobiliară de criză: unde plasezi banii ca să fii sigur că nu îi pierzi?

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video