Putinii dezvoltatori care vor avea curajul sa porneasca in acest an proiecte rezidentiale se vor axa tot pe locuinte mai scumpe. Dintre marile dezvoltari pentru clasa medie si medie superioara, doar Impact Developer&Contractor si Panhol Developments au anuntat inceperea de proiecte in 2010

In timp ce unii dezvoltatori imobiliari incear­ca sa reia munca pe santierele aban­do­nate, altii incep sa lanseze noi proiecte de ansambluri rezidentiale.

Este adevarat ca fata de efervescenta de dinainte de cri­za anunturile privind inceperea unor noi proiecte rezidentiale se afla sub semnul nenumaratelor calcule si amanari.

In prezent, doar segmentul premium mai misca piata constructiilor rezidentiale.

Din cele cateva ansambluri rezidentiale por­nite in ultimele 12-16 luni, peste 90% se adre­seaza segmentului premium de cli­enti. Astfel, in cele mai recente ansam­bluri rezidentiale incepute, gen Cernica Residence, EDEVIS World, Proiect Lacul Tei sau Residence 5, pretul locuintelor nu coboara sub 1.202 euro/mp, cifra care reprezinta pretul mediu inregistrat in Bucu­resti pentru imobilele noi.

Majo­ritatea ofera apartamente cu suprafete generoase, finisaje scumpe si facilitati de top in zone pe masura.

Sursa

7 May 2010