În 2012 în capitala Bulgariei vor fi inaugurate câteva centre comerciale mult mai mari decât mall-urile deschise anul acesta.

14878-93298.jpgNoile centre comerciale care vor fi construite în Sofia vor fi de-a dreptul gigantice pentru standardele bulgăreşti, în condiţiile în care un asemenea mall va avea suprafaţa de peste 70.000 mp, anunţă agenţia de ştiri Novinite.

Astfel, noul mall Paradise Center, care se va afla pe bulevardul Cherni Vrah din Sofia şi va fi inaugurat la finalul lui 2012, va avea suprafaţa de nu mai puţin de 3,6 hectare, dintre care 75.000 mp spaţiu comercial. Acesta va fi probabil cel mai mare centru comercial din capitala Bulgariei.

Un an mai târziu îşi va deschide porţile un alt centru comercial gigant, construit de Danaos Development, care va avea 72.000 mp de spaţiu comercial. Acesta va fi situat lângă noul magazin Ikea de pe şoseaua de centură a Sofiei. Potrivit unui raport al cotidianului bulgăresc Pari Daily, un al treilea mall gigant numit Bulgaria Mall va apărea peste alţi doi ani.

Una dintre strategiile care vor fi folosite pentru a stârni interesul clienţilor este atragerea unor lanţuri mari de magazine precum H&M sau C&A.


5 November 2010