Aproximativ 12.150 de dosare au fost depuse şi rezolvate prin programul "Prima Casă", până la sfârşitul anului 2009, iar valoarea creditelor garantate de guvern se ridică la peste 500 de milioane euro, a declarat la The Money Channel, preşedintele FNGCIMM, Aurel Şaramet.

sursa:www.realitatea.net"Pănă la 31 decembrie au fost depuse şi rezolvate circa 12.150 de doasare, ceea ce însumează peste 500 de milioane euro, iar peste 29% dintre dosare au făcut referire la locuinţele construite după 2008, ceea ce arată că acest program a contribuit şi la dezvoltarea acestui sector", a afirmat Şaramet.

Potrivit acestuia, băncile au beneficiat şi ele de pe urma programului "Prima Casă" în 2009, în condiţiile în care "au scăpat de o mare parte din locuinţele pe care le aveau în portofioliu".

Pe de altă parte, preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor a afirmat că programul "Prima Casă" va sprijini în acest an şi achiziţia de locuinţe vechi, susţinând că "doar sprijinirea construcţiei de locuinţe noi, fără sprijinirea vânzării de case mai vechi, nu se poate". Şaramet a mai precizat că, prin modificarea actualei forme a programului "Prima Casă", executivul urmăreşte relansarea construcţiilor.

 


 

13 January 2010