Dupa ce anul trecut, piata de evaluare a scazut cu circa 17%, ajungand la 25 milioane de euro, in acest an cel mai optimist scenariu cu care lucreaza Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR) este o crestere de 4%, pana la 26 milioane de euro.

Piata de evaluare din Romania a scazut in 2009 cu circa 17% fata de anul precedent, pana la aproximativ 25 milioane de euro. Pentru 2010, cel mai optimist scenariu, bazat pe prognozele economice de la inceputul anului, indica o creste de 4%, pana la 26 milioane de euro", a declarat Filip Stoica (foto), presedintele Asociatiei Nationale a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR).

Anul trecut, aproximativ 70% din totalul cifrei de afaceri a pietei a fost reprezentat de evaluarile de proprietati imobiliare. Restul de 30% este impartit intre evaluari de companii (peste 20%), evaluari de bunuri mobile (8%) si evaluari de instrumente financiare (1%).

Anul acesta se vor mentine ponderile serviciilor de evaluare in total piata si cred ca vom vedea o usoara crestere pe segmentul evaluarilor de instrumente financiare", a adugat presedintele ANEVAR.










Sursa

18 May 2010