Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Piaţa globală a locuinţelor se întoarce în picaj. România, din nou în pericol

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 7661

Cel mai mare coşmar al dezvoltatorilor de imobiliare poate deveni realitate. Criza imobiliară dă semne de revenire. În 25 dintre 35 cele mai importante state, preţurile locuinţelor au scăzut în primul trimestru. Astfel, piaţa s-a întors de unde a plecat după scurtul boom imobiliar din ultima jumătate de an.

Sursa: imopedia.roDescarca ...Graficul scaderilorDupă toate semnalele pozitive din acest an de pe piaţa locală, dezvoltatorii au prins curaj şi Dezvoltatorii anunţă scumpirea locuinţelor. Află de când şi cu cât. Dezvoltatorii imobiliari spun că le-a ajuns cuţitul la os. Dacă piaţa imobiliară continuă să se dezmorţească, din toamnă ar putea începe să ... au început deja să anunţe scumpirea locuinţelor la sfârşitul anului. Cu un singur amendament: să nu se destabilizeze piaţa imobiliară mondială. Şi totuşi, iată că exact cel mai negru gând al lor este pe cale să devină realitate.

Conform celui mai recent sondaj realizat de Global Property Guide, în primul trimestru din 2011, preţurile au crescut în 10 ţări, dar au scăzut în 25. Ţările care au mers în jos tot anul trecut şi-au continuat scăderea, deşi într-un ritm mult mai lent.

 • În Polonia, de exemplu, preţurile au scăzut anul acesta cu 2,7%.
 • Slovenia marchează o scădere de 3,8%
 • În Croaţia, preţurile au scăzut cu 6,7%
 • Bulgaria are unul dintre cele mai dificile situaţii, cu ieftiniri de peste 10%

Scăderile dramatice se simt în ţările care au avut creşteri spectaculoase

Ţările care păreau să îşi revină viguros din scăderile dramatice de preţuri, trec acum printr-o perioadă de uşoară creştere.

• Apartamentele din Riga de exemplu au crescut cu 4,1% anul acesta, comparativ cu creşterea de 24.7% din ultimul trimestru al anului trecut.
• În Suedia, preţurile au o creştere de 0,5% în prrima parte a anului, faţă de 10% cât marca în anul anterior
• În Finlanda, preţurile au crescut pe unele segmente cu 0,7%, faţă de peste 11%, creşterea din aceeaşi perioadă a anului trecut

Alte pieţe europene, care nu au avut creşteri bruşte, scad uşor

 • În Cea mai scumpă clădire de apartamente din lume se află la Londra Semnalele tot mai puternice, care arată că piaţa imobiliară londoneză ar putea intra curând pe făgaşul normalului, i-au convins pe mulţi ... Marea Britanie, preţurile scad acum cu 4,4%, comparativ cu 5,5% în anul anterior
 • În Germania, preţurile apartamentelor au scăzut cu 0.1% în primul trimestru, faţă de o creştere de 0,1% anul trecut.

Totuşi, lucrurile nu sunt negre peste tot în Europa

 • Norvegia are cea mai bună creştere din Europa anul acesta, cu scumpiri de 6.9%.
 • În Viena, Austria, preţurile caselor au crescut cu 6,5% şi continua creşterea
 • În Franţa, scumpirile au atins 2.7%, iar La Paris cererea de locuinţe depăşeşte oferta. Preţul unei proprietăţi poate ajunge şi la 25.000 euro/mp Piaţa imobiliară pariziană nu cunoaşte termenul de "criză". Vânzările merg aici mai bine ca oricând. Preţurile sunt chiar mai mari ... preţurile au fost stabile încă din a doua parte a lui 2010.
 • În Elveţia, preţurile apartamentelor au continuat să crească, la fel cum au făcut în ultimii 10 ani. În prima parte a acestui an, scumpirile au fost de 1%.
 • Cei mai mari investitori imobiliari sunt de peste „nouă mări şi nouă ţări” Mulţi dintre investitorii grei din marile oraşe ale lumii nu sunt localnici, ci vin de la mii de kilometri distanţă. Conform studiilor, în ... Hong Kong continua să surprindă cu incredibila forţă de creştere. Acolo imobilele s-au scumpit cu 19% în ultimele 12 luni, cu 28% anul precedent şi circa 5% în trimestrul 1 al acestui an.

În România, începutul anului a adus un val de optimism pe piaţa imobiliară locală, atât din partea clienţilor, cât şi a dezvoltatorilor. Astfel, preţurile au crescut în primul trimestru cu 1,2% în Bucureşti şi cu 0,95% la nivel naţional.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video