Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Piaţa imobiliară din Cancun sfidează situaţia economică dificilă

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 4583

Cancun este o staţiune relativ tânără din Mexic, creată ca o copie a mult mai cunoscutei staţiuni Acapulco. Parte a peninsulei Yucatan, Cancun s-a transformat rapid într-un centru turistic cu renume mondial, faima fiindu-i crescută de plajele superbe cu nisip alb şi fin, de pe coasta caraibiană.

sursa: realestateglobalnetwork.comCancun este una dintre cele mai cunoscute staţiuni pe plan internaţional, milioane de turişti venind aici anual pentru a se răsfăţa: plaje însorite, apă clară şi climat plăcut. Proiectată după modelul Acapulco, Cancun a depăşit aşteptările autorităţilor mexicane şi a devenit extrem de rapid un succes turistic, atrăgând chiar mai mulţi turişti decât însuşi Acapulco. Construcţiile hotelurilor şi dezvoltarea infrastructurii per ansamblu abia au putut face faţă cererii de oferte turistice care a crescut incredibil de repede.

Deşi cei mai mulţi vizitatori vin aici pentru o perioadă relativ scurtă, este în creştere procentul celor care aleg să locuiască aici pe termen lung. Procesul a fost evidenţiat încă din 2005 de boom-ul pieţei imobiliare.

Oraşul Cancun este împărţit în două mari zone: Ciudad Cancún (centrul) şi regiunea anexă insulei - Zona Hotelieră (Zona Hotelera). Oferta de plaje este copleşitoare, printre cele mai renumite fiind Ballenas, Caracol, Delfines, Langosta, Las Perlas, Linda, Marlin şi Tortugas.

Centrul Cancunului este de interes relativ scăzut pentru turişti, având mai mult un rol de centru de servicii pentru partea hotelieră. În schimb, acţiunea, atracţiile, cazarea, complexurile de magazine, plajele - turismul, în general, este în jurul Zonei Hotelera. Bulevardul Kukulcán, cu ale sale patru benzi, este magistrala ce face conexiunea cu Ciudad Cancún.

Şi Cancun şi Zona Hotelera, au o bogată ofertă de proprietăţi, atât pentru închiriere, cât şi pentru achiziţie. Zona Hotelera are oferte orientate cu precădere către turiştii cu dare de mână, fiind cunoscută pentru eleganţa ostentativă, facilităţile luxoase şi, bineînţeles, costurile ridicate. Apartamentele în regim hotelier sunt ceva obişnuit în această parte a oraşului, iar turiştii interesaţi de închiriere par să aleagă această zonă.

Locuinţele oferite spre închiriere nu sunt niciodată libere

Această faimă internaţională pe care o are Cancun se traduce în cele mai moderne facilităţi din lume în ceea ce priveşte mobilarea apartamentelor. Gama de opţiuni este ameţitoare, iar concurenţa este acerbă. Astfel că nu îi este greu unui turist să găsească un apartament cu toate serviciile moderne incluse, dar în acelaşi timp cu o chirie decentă.

Cei care închiriază o locuinţă în Cancun pe termen lung, ar trebui să se aştepte la un contract încheiat pe o perioadă de minimum un an, cu un depozit echivalent cu valoarea chiriei pe trei luni. În Mexic este obişnuit ca proprietarii să majoreze chiriile destul de des, astfel că cei ce nu semnează un contract bine pus la punct nu ar trebui să se mire daca chiria nu este aceeaşi pe toată perioada şederii.

Chiria medie pentru locuinţe folosite pe termen lung:

• Apartament cu un dormitor - central: 460 dolari/lună; semicentral: 340 dolari/lună
• Apartamente cu trei dormitoare - central: 840 dolari/lună; semicentral: 640 dolari/lună
Sursa: Numbeo Cost of Living

CITEŞTE ŞI Vacanţă în paradis: Cancun Nisipul alb briliant şi Marea Caraibelor în nuanţe turcoaz sunt exact ca în broşurile de la agenţiile de turism. Într-un colţişor ... Vacanţă în Cancun: 69 Euro/noapte cu all inclusive în hotel de cinci stele


Achiziţiile de proprietăţi imobiliare nu au fost împiedicate de situaţia economică globală

Achiziţia unei locuinţe în Cancun este o investiţie rentabilă, deoarece proprietăţile se apreciază continuu, în ciuda vremurilor grele pe plan internaţional. Deşi este un aflux uriaş de turişti, iar preţurile nu sunt accesibile oricui, în zonă sunt dezvoltate multe complexuri rezidenţiale cu locuinţe la un preţ rezonabil, adresându-se tinerilor, cuplurilor şi familiilor.

Valul de interes manifestat în ultimii ani atât din partea localnicilor, cât şi din partea străinilor, a dus la o dezvoltare uimitor de rapidă a ansamblurilor rezidenţiale - case, vile, apartamente - toate disponibile pentru tranzacţionare. În timp ce unele dintre aceste locuinţe sunt extravagante şi costisitoare, majoritatea sunt accesibile. Astfel că tendinţa generală este de a achiziţiona, în defavoarea închirierii.

Preţ mediu al locuinţelor:

• Apartament poziţionat central - 680 dolari/mp
• Apartament amplasat semicentral - 630 dolari/mp
Sursa: Numbeo Cost of Living

Legea mexicană interzicea cetăţenilor străini să deţină o proprietate în anumite zone, respectiv la mai puţin de 50 km de linia de coastă sau la mai puţin de 100 km de graniţă. Dar în ultimii ani s-au mai schimbat anumite condiţii. Acum, pentru achiziţionarea unei proprietăţi, cetăţenii străini au nevoie de garanţia unei instituţii financiare, astfel că se încheie o înţelegere între client şi bancă, document numit Fideicomiso. Procedurile pot fi destul de complicate, aşa că este de mare folos ajutorul unui avocat specializat în drept imobiliar.

Costurile finale de tranzacţie sunt plătite de către cumpărător şi reprezintă între 3 şi 5% din valoarea totală a proprietăţii. Băncile mexicane nu oferă condiţii extrem de avantajoase la credite, dobânda fiind în jur de 15%.


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video