Potențialul pieței imobiliare românești nu poate fi ignorat de investitorii străini, care caută nișe profitabile pe care pot activa în țara noastră. Unul dintre cele mai importante proiecte anunțate este cel al unei companii cipriote, care vine în România cu soluții de finanțare pentru companii. Momentan, bugetul este de 75 milioane euro, datorită faptului că piața locală încă se confruntă cu neajunsuri, dar există posibilitatea creștereii acestui plafon, în viitor.

36505-finantare.jpgRomânia rămâne o piață cu potențial, în ciuda dificultăților economice. Chiar dacă piața nu este încă stabilizată complet și este vulnerabilă în fața schimbărilor, investitorii proiectează un viitor bun al mediului de afaceri local. Tocmai de aceea, compania cipriotă Mentor Group a venit cu un proiect de finanțare prin care vrea să ofere 75 milioane euro companiilor și ONG-urilor care au venituri stabile și pot sprijini o investiție pe termen lung.

Aducem împreună dorința noastră de a investi în imobiliare și atacăm dificultățile cu lichiditățile financiare cu care se confruntă dezvoltatorii și companiile locale. Produsul integrat special “Built to suit(construcție la cerere) – Rent to buy” va oferi companiilor existente din toate domeniile abilitatea de a crea propriile bunuri pentru afacerile lor și a crea valoare din plățile lunare cu chiria, în loc sa fie irosite, așa cum sunt în prezent”, spune Alon Peled, președintele grupului Mentor Group Holdings.

Ciprioții propun dezvoltatorilor să fie chiriași în propriile construcții, până la momentul în care achită întreaga datorie

Practic, sumele împrumutate sunt returnate finanțatorului sub formă de chirie lunară, urmând ca la final, produsul să intre în proprietatea chiriașului. În funcție de evoluția pieței, plafonul de împrumut ar putea crește gradual, iar compania se va concentra pe tipuri specifice de investiții și dezvoltări imobiliare.

Piața imobiliară românească a fost considerată întotdeauna încărcată de potențial. Din păcate, în ultimii cinci ani, situația financiară instabilă ne-a condus către un focus mai mare pe țările CIS și cele învecinate. Cu toate acestea, am identificat o tendință pozitivă atat din punct de vedere al profiturilor cât și a nevoilor în creștere ale companiilor locale prin dezvoltări imobiliare comerciale”, continuă Alon Peled.

Mentor Group Investments se va concentra pe bunuri profitabile, bunuri aflate în dificultate și investiții noi. Dezvoltarea este finanțată în totalitate de Mentor Group Investment, o companie imobiliara cu sediul în Cipru, de management și dezvoltare cu proiecte proiecte în infrastructura, energie, managementul deșeurilor sau reciclare.

CITEȘTE ȘI:

3 March 2015