Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Haos pe piața valutară și financiară, după evenimentele din Franța și Turcia

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 1819

Piețele valutare și financiare sunt organisme vii, care reacționează în timp real la orice situație neprevăzută. Terorismul sau atentatele de orice fel sunt de natură să clatine încrederea investitorilor, măcar pe termen scurt, ceea ce conduce la instabilitate economică la nivel global. Tentativa de răstunare a conducerii din Turcia și atentatul terorist din Franța nu fac excepție de la această regulă, motiv pentru care efectele lor s-au resimțit imediat în investiții.

valutaImediat după ce s-a încercat deturnarea conducerii turce, au apărut primele semne de panică pe piața valutară. Brusc, lira turcească s-a depreciat până la cel mai scăzut nivel din ultimele trei săptămâni, în fața dolarului american. Deprecierea a fost de 5%, până la 3 lire. Panica ce a urmat nu a ajutat la stabilizare, iar liderii de opinie mediatică au pus gaz pe foc. Similar, în urma atacului de la Nisa, acțiunile europene au început să scadă. Cele mai afectate au fost cele ale companiilor din industria hotelieră de transport aerian.

Indicele pan-europeană a scăzut, după o perioadă de creșteri spectaculoase și susținute

Acestea s-au resimțit în indicele pan-european Stoxx Europe 600, care a scăzut cu 0,17%. Operatorul hotelier francez Accor Hotel, proprietarul brandului Ibis, a pierdut 4% din valoare, după momentul atacului. Scăderi s-au consemnat și la nivelul companiilor aeriene, unde Air France-KLM a pierdut 1,6% , EasyJet a scăzut cu 2,7% iar International Consolidated Airlines Group, proprietarul British Airways, a pierdut cu 0,9%. O frânare remarcabilă a ritmului de creștere din sptămâna anterioară atentatului, când indicele a avansat cu 3%. De altfel, creșterile au fost constante după ce britanicii au votat pentru desprinderea de Uniunea Europeană, ocazie care a consemnat și cel mai ridicat nivel al momentului. 

CITEȘTE ȘI:

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video