Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Piatra naturală: un material practic, dar ocolit de români

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 5275

Piatra naturală este unul dintre cele mai rezistente materiale de construcţie, indiferent dacă este vorba despre exteriorul sau interiorul locuinţelor. Estetică, rezistentă în timp şi accesibilă ca preţ şi uşor de combinat cu o multitudine de materiale, piatra naturală poate fi alegerea ideală, pentru orice segment al pieţei construcţiilor. Cu toate acestea, cei care aleg să lucreze cu acest material sunt, de cele mai multe ori, instituţiile sau dezvoltatorii de birouri, mai puţin clienţii de rezidenţial.

Piatra naturală: un material practic, dar ocolit de româniPiatra naturală poate crea orice tip de ambianţă: de la clasic la elegant, sau de la modern la rustic. Clienţii o pot folosi pentru placaje decorative, faţade, blaturi, trepte sau şeminee, dar cea mai comună destinaţie este pentru baie, bucătărie şi terase. Desigur, Ansamblurile rezidenţiale, ridicate după şablon. Cum aleg dezvoltatorii să se diferenţieze în ochii clienţilor? Piscină, grădiniţă sau sală de fitness la scara blocului reprezintă argumente tentante când vine vorba de achiziţia unui apartament, mai ales ... orice alt proiect imaginat de client poate deveni realitate. Iar pentru consiliere, se poate apela chiar la compania care vinde produsul. Cele mai multe dintre aceste companii oferă pachete complexe clienţilor.

„Piatra naturală poate fi combinată cu uşurinţă cu orice alt tip de material: metal, sticlă, lemn sau chiar şi cu pietre preţioase. Suprafaţa pietrei se prelucrează personalizat, în funcţie de nevoile clienţilor. Specialiştii noştri chituiesc, relustruiesc, aplică antiderapant rugos sau striat sau prelucrează canturi. Apoi montăm piatra fie prin lipire, cu adezivi de calitate superioară, fie prin sisteme de prindere mecanică. Pentru orice problemă apărută ulterior, ne ocupăm şi de recondiţionări, şlefuiri, lustruiri sau aplicat de ceară”, arată specialiști din domeniu.

Preţul porneşte de la aproximativ 30 de lei/mp, în cazul celor mai ieftini producători. Dar pentru produsele de calitate superioară, tariful poate depăși chiar și 100 de lei. Câteva dintre cele mai cunoscute produse româneşti, care au câştigat apreciere şi la nivel internaţional, sunt marmura Ruşchiţa, travertinul Carpinis şi travertinul Geoagiu, andezitul Pietroasa, dar şi calcarele Baschioi şi Podeni. Printre cele mai des folosite se numără însă onix, granit, marmură, ardezie şi calcar.

„Piatra naturală se găseşte într-o gamă largă de materiale, nuanţe, culori şi preţuri, astfel încât să fie o soluţie potrivită pentru orice categorie de clienţi. Am furnizat materiale atât proiecte mari, precum construcţii civile şi industriale, respectiv clădiri de birouri, ansambluri rezidenţiale, hoteluri, pieţe publice, pasaje, dar şi clienţilor particulari, interesaţi să îşi construiască propria casă”, arată  Gabriel Drăghici, directorul general Algabeth SGI.

Marmura de Ruşchiţa, alegerea constructorilor pentru edificii emblemă din România şi de peste graniţe

Unul dintre materialele care a căpătat renume la nivel internaţional este marmura de Ruşchiţa. Aceasta este exploatată de peste 130 de ani și pornește de la un tarif de 30 lei/mp în cazul producătorilor mai puțin cunoscuți, dar poate valora de trei-patru ori mai mult, în cazul producătorilor care oferă o calitate superioară. Este un produs rezistent în timp, recomandat atât pentru aplicaţiile exterioare cât şi pentru cele interioare.

„Multe dintre clădirile importante din România au folosit marmura de Ruşchiţa. Putem enumera, dintre acestea, Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni sau Banca Naţională, dar şi o multitudine de spaţii comerciale, hoteluri sau clădiri de birouri. Pe plan extern, marmura de Ruşchiţa a fost folosită, în anul 1970, la refacerea integrală a Domului din Milano. Alte clădiri-simbol care folosesc această piatră sunt Palatul Băncilor din Viena, Palatul sultanului din Brunei, Versace House din Miami sau Sediul BBC Mannheim, sunt doar câteva exemple”, declară reprezentanți ai pieței.

O altă piatră aflată sub radarele clienţilor, dar cu beneficii reale în folosinţa cotidiană este granitul. Preţul porneşte de la aproximativ 30 de lei şi, în ciuda preconcepţiilor, acesta nu este doar cenuşiu sau gri, ci oferă o mare varietate coloristică. Granitul este dur şi impermeabil şi rezistă bine la variaţiile de temperatură.

O casă scumpă nu înseamnă neapărat o casă bună. Cum poate fi compromisă una dintre cele mai mari investiţii din viaţă? Materialele bune îţi pot asigura o casă de calitate, dar nu pot garanta acest lucru. Un constructor nepriceput poate să transforme produsele de ... Pentru cei care vor să creeze o imagine rustică, ardezia este piatra potrivită, datorită suprafeţei neregulate şi a marginilor rupte. La cerere, piatra poate fi uşor şlefuită, dar devine mai sensibilă la zgârieturi. În acest caz, ardezia poate fi restaurată prin aplicarea unui ulei mineral, la fel cum, în cazul ciobirii, se poate lustrui cu un şmirghel fin. Aceasta porneşte de la un preţ de aproximativ 60 lei/mp.

Cele mai mari afaceri din domeniu au raportat creşteri, chiar şi în anii de criză

O piatră elegantă este onixul. Aceasta se livrează sub formă de plăci, cu lungime şi grosime variabilă, în funcţie de destinaţia finală. Se poate folosi pentru a decora bucătăria şi baia. Se pot construi chiuvete de piatră din onix şi este optim ca şi blat de bucătărie, datorită suprafeţei netede şi puţin poroase.

Travertinul este o rocă mai fină, asemănătoare marmurei, dacă este lustruit. Este o piatră cu o duritate ridicată, rezistentă la solicitare mecanică şi uzură, dar mai dificil de folosit în cazul zonelor care o expun la umiditate, cum ar fi baia şi bucătăria. În cazul în care totuşi se folosesc în aceste camere, este necesară acoperirea găurilor care apar în mod natural în piatră.

Pentru a convinge clienţii de beneficiile pietrelor naturale, furnizorii acestora îşi educă permanentă colaboratorii, respectiv constructorii, inginerii sau arhitecţii, precum şi clienţii finali, prin materiale informative. Dar poate cel mai eficient mecanism de vânzare sunt pachetele complete, care include beneficii pentru clienţi, personalizate în funcţie de achiziţie. Cele mai mari afaceri din domeniu au raportat astfel creşteri, chiar şi în perioada de criză.

CITEŞTE ŞI: Află cu exactitate cât costă casa ta, înainte să înceapă construcţia Problemele, în construcţia unei case, încep cu mult înainte să înceapă săpăturile. Estimarea preţului este prima mare ... Află cu exactitate cât costă casa ta, înainte să înceapă construcţia


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video