Situată foarte aproape de centrul Capitalei, cu acces la mijloace de transport în comun şi având locuinţe accesibile pentru cei cu venituri mici, zona Pieptănari are un mare dezavantaj. Se învecinează cu Ferentari, un cartier prost famat al Bucureştiului. Din această cauză, mulţi bucureşteni evită să locuiască aici, chiar dacă avantajele sunt multe.

29707-cartierul-pieptanari-gabriela-mihaila-n.jpgZona Pieptănari poate fi o soluţie excelentă pentru cei care au bugete mici sau chiar foarte mici. Apartamentele din această parte a Capitalei se vând la preţuri mult mai scăzute decât în alte cartiere despre care nu putem spune că beneficiază de atâtea avantaje.

Spre exemplu, un apartament cu două camere în zona Pieptănari costă cât o garsonieră în Militari.

  • Garsonieră: de la 30.000 euro
  • Apartament două camere: de la 45.000 euro
  • Apartament trei: de la 55.000 – 60.000 euro
  • Apartament patru camere: de la 65.000 – 70.000 euro

Cei care se arată interesaţi de locuinţele din zona Pieptănari sunt persoane care nu dispun de un buget foarte mare şi care depind, în general, de metrou sau de mijloacele de transport în comun de suprafaţă.

“În general, putem spune că vechimea blocurilor constituie un dezavantaj pentru cumpărători. Nu mereu. Pentru unii acest lucru poate fi un avantaj căci preţurile sunt mai mici din cauză că apartamentele sunt mai vechi. De aceea, putem spune că tranzacţiile merg în zona Pieptănari. Cei care cumpără sunt oameni care au bugete mai mici, care nu au un extra cash si care sunt forţaţi să se orienteze spre astfel de zone. Se vinde foarte bine prin programul Prima Casă” explică Ştefan Băeşu, manager Băeşu Ideal Imob.

Există şi o parte a cartierului mai scumpă, unde preţul locuinţelor concurează cu zone mai bune ale Capitalei.

Cartierul se întinde până la graniţa cu Sectorul 5. Există aici şi o zonă de case, sunt vile vechi, frumoase, unele din 1950-1960, sunt însă destul de scumpe. Vilele individuale pornesc de la 150.000 euro. Această parte este o zonă verde, deosebită, aş putea spune. Mai sunt apartamente de vânzare în aceste vile, dar sunt destul de scumpe comparativ cu un apartamente în bloc din zona Pieptănari. O garsonieră în vilă porneşte de la 50.000-55.000 euro” spune Victor Alexandru, director comercial Premier Service.

Investiţii în blocuri noi nu s-au prea făcut în zona Pieptănari. S-au construit doar câteva imobile mici, şi asta pentru că preţul zonei nu ar aduce mari câştiguri dezvoltatorilor, în plus terenuri libere se găsesc mai greu.

Pieptănari, o alegere bune pentru cei care stau cu chirie

Staţia de metrou de la Eroii Revoluţiei, mijloacele de transport în comun de suprafaţă, parcurile Carol şi Tineretului şi apropierea de centrul Capitalei fac din Pieptănari o zonă interesantă pentru cei care nu îşi permit o locuinţă şi sunt nevoiţi să închirieze.

Avantajele acestui cartier ajută foarte mult piaţa chiriilor care merge foarte bine. Preţul cerut de proprietari este mult mai mic comparativ cu zona Tineretului care este foarte apropiată şi beneficiază de avantaje asemănătoare” mai spune reprezentantul Premier Service.

Chirii medii

  • Garsonieră: 150 euro/lună
  • Apartament două camere: 200 – 250 euro/lună
  • Apartament trei camere: 300 – 350 euro/lună

 CITEȘTE ȘI: Berceni, o zonă cu vile la preţ de apartament

14 March 2013