Primarul Oprescu promite că până la sfârşitul anului vor fi gata atât pasajul din Pipera, precum şi cele şase benzi de circulaţie din zonă. Bucureştenii care locuiesc sau muncesc în zonă sunt sceptici atunci când aud acest termen, dar spun că indiferent când va fi gata, proiectul este aşteptat cu nerăbdare şi va pune capăt orelor pierdute zilnic în trafic.

19392-img_8831.jpgOprescu: sfârşitul anului ne va prinde cu această lucrare terminată

După o vizită pe şantierul din Pipera, acolo unde se munceşte la lărgirea şoselei de la două la şase benzi şi la un nou pasaj, Primarul General Oprescu s-a declarat mulţumit de lucrări, despre care spun că merg mai repede decât în grafic.

"Faptul că s-au depăşit estimarile de timp stabilite, arată ca o astfel de lucrare se poate face într-un an de zile. Nu în 8 şi nu în 11 ani. Acesta trebuie să fie un exemplu de lucru, de respectare a termenelor şi a proiectului. Deci sfârşitul anului ne va prinde cu această lucrare terminată", a spus Primarul Capitalei.

Atunci când proiectul va fi gata, cele şase benzi rutiere vor merge între Calea Floreasca şi Calea ferată Bucureşti - Constanţa, iar pasajul suspendat va traversa bulevardul Barbu Văcărescu, pe de o parte, şi Calea Floreasca pe de altă parte. Această schimbare vine ca o gură de aer pentru traficul intens din zonă, care bloca sute de şoferii în trafic în fiecare zi.

„Merg zilnic pe aici de acasă la serviciu şi invers. Stau pe drum două ore, chiar două ore jumătate, în fiecare zi. Este ucigător. Nu îmi vine să cred că la sfrşitul anului o să avem condiţii mai bune, pentru că ştiu cum se munceşte în România, dar sper din tot sufletul să fie aşa.", spune Robert Răcescu, un bucureştean.

„Nu există zonă de trafic mai intens decât aceasta, ai nevoie de nervi de fier pentru a trece în fiecare zi pe aici, am colegi care şi-au dat demisia pentru că nu mai rezistau drumului. Eu aştept să vad dacă se ţine Oprescu de cuvând şi termină până la sfârşitul anului.", spune Miron Marcu, un alt şofer.

Oprescu pare însă determinat să rezolve toate problemele traficului din Bucureşti cu pasaje supraterane. Mâine, edilul va verifica stadiul lucrărilor la pasajul Mihai Bravu - Calea Văcăreştilor.


22 June 2011