Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Studiu Visa: plata online a taxelor și impozitelor a înregistrat o creștere spectaculoasă

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 1032

Românii folosesc mai des cardul pentru achitarea taxelor și impozitelor, iar numărul plăților online s-a dublat, într-un singur an. Valoarea dărilor locale plătite cu cardul a urcat cu 42% față de anul anterior, depășind 55 milioane de euro. La finalul anului 2015, 210 primării din întreaga țară acceptau plata taxelor și impozitelor locale cu cardul la POS și/sau online, potrivit unei analize Visa.

taxe si impozite onlinePlata cu cardul începe să intre în obișnuința românilor, inclusiv când este vorba de achitarea datoriilor către autorități. Valoarea taxelor și impozitelor plătite cu cardul a crescut cu 42% în 2015 față de anul anterior, ajungând la 250 milioane lei (peste 55 milioane euro), în contextul majorării tranzacțiilor online cu 74% și extinderii rețelei de acceptare, potrivit datelor raportate de băncile membre Visa Europe din România.

„Românii și-au folosit mai des cardurile anul trecut pentru a-și achita taxele si impozitele datorate statului, iar creșterea spectaculoasă este în mediul online unde numărul tranzacțiilor s-a dublat. În aceste condiții, ne bucură să vedem că autoritățile s-au angajat să susțină plățile cu cardul și dezvoltarea platformei ghiseul.ro, iar aici mă refer la strategia MCSI și MFP pentru 2016. Aceste inițiative vin în sprijinul eforturilor derulate în România de Visa și băncile membre încă din 2009, inclusiv prin campanii de informare și educare precum cea de plată a taxelor și impozitelor cu cardul care în acest an va începe din februarie” a declarat Cătălin Crețu, directorul regional pentru România, Croația, Malta și Slovenia al Visa Europe.

  • Contribuabilii au realizat anul trecut aproape 750.000 de plăți cu cardul pentru a-și achita obligațiile fiscale, în creștere cu 49% față de 2014
  • Per total, 210 primării din întreaga țară acceptau la finele anului 2015 plata taxelor și impozitelor locale cu cardul la POS și/sau online
  • Totodată, tot mai multe primării au decis să pună la dispoziția contribuabililor posibilitatea de a efectua plăți online de taxe și impozite prin intermediul platformei ghiseul.ro (188 de primării, în creștere cu 70% față de anul anterior)

Taxele și impozitele locale pot fi plătite cu cardul la POS-urile instalate în sediile administrațiilor locale și oficiile poștale care acceptă tranzacțiile cu cardul, online pe www.ghiseul.ro și platformele puse la dispoziție de unele administrații locale, precum și la infochioșcurile instalate la sediile administrației locale, în supermarket-uri și mall-uri.

Visa Europe, împreună cu băncile membre din România, vor derula în perioada 1 februarie – 31 martie 2016 cea de-a șaptea ediție a campaniei anuale de promovare a plății taxelor și impozitelor locale cu cardul, sub sloganul “Plătește impozitul local cu orice card Visa și poți trăi fără griji 10 ani de zile”.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video