Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Plăţile electronice trebuie încurajate: reduc evaziunea fiscală

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2683

România încă este una dintre ţările ale căror locuitori plătesc mai degrabă cu cash decât cu cardul. Companiile din domeniul plăţilor electroncie încurajează însă renunţarea la numerar cu un argument care străbate dincolo de individ şi vizează binele economiei naţionale: potrivit studiilor lor, plăţile electronice pot reduce evaziunea fiscală.

Plăţile electronice trebuie încurajate: reduc evaziunea fiscalăMomentul în care Guvernul României a decis să limiteze plăţile în numerar a fost aplaudat de instituţiile din domeniul comerţului electronic. Acest lucru ar trebui să conducă în mod indirect la o economie mai sănătoasă.

„Măsurile de limitare a plăţilor în numerar sunt o dovadă că Guvernul României înţelege importanţa plăţilor electronice pentru societatea românească. Cele mai recente rapoarte ale noastre au găsit legături strânse între nivelul economiei subterane şi numărul plăţilor electronice”, arată un comunicat Visa Europe.

În acest moment, România este printre Plata cu cardul câştigă teren. Bucureşti şi Ilofv, în topul clasamentului Plata cumpărăturilor cu ajutorul unui card bancar s-a triplat, în ultimii şase ani: din totalul tranzacţiilor, plata cu cardul are o pondere de ... ţările cu cei mai puţini locuitori interesaţi de plata cu cardul. Doar 75 din totalul cheltuielilor de consum ale populaţiei sunt achitate cu cardul, mult sub media europeană de 30%. De cealaltă parte, ţara noastră este în topul ţărilor cu un nivel ridicat de economie subterană.

Potrivit unul proiect de ordonanţă de urgenţă publicat de Ministerul Finanţelor Publice, comisioanele interbancare nu pot fi mai mari de 0,2% din valoarea fiecărei operaţiuni efectuate prin utilizarea cardurilor de debit şi peste 0,3% din valoarea fiecărei operaţiuni efectuate prin utilizarea cardurilor de credit.

CITEŞTE ŞI: Viitorul este aici. Portofelele virtuale au ajuns şi în România Până la sfârşitul acestui an, românii vor putea face cumpărături fără să atingă banii. Portofelele virtuale, care până acum ... Viitorul este aici. Portofelele virtuale au ajuns şi în România

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video