0-516-1454_91702.jpgCu o investitie de circa 100 milioane euro intr-un proiect care va cuprinde realizarea unui centru comercial modern, a unei cladiri de birouri si constructia a 600 de apartamente in centrul Timisoarei, grupul Plaza Centers NV si-a anuntat intrarea pe piata din Romania, in conformitate cu un comunicat al companiei, preluat de NewsIn. Administrat printr-o sucursala locala, proiectul Plaza Centers NV din Timisoara va include pe un teren de 90.000 metri patrati un centru comercial, un loc pentru divertisment si cladiri cu apartamente rezidentiale si birouri.
Lucrarile de dezvoltare ale proiectului localizat in Piata General Virgil Economu, zona Dorobantilor, sunt programate sa inceapa la sfarsitul anului 2007, iar inaugurarea centrului comercial este asteptata sa aiba loc la mijlocul anului 2009. Viitorul centru comercial din Timisoara se va intinde pe o suprafata de 46.000 metri patrati.

Plaza Centers va include un hypermarket, 12 sali de cinema, fast food-uri si restaurante cu specific italian, romanesc, precum si magazine de incaltaminte, imbracaminte, bijuterii, cosmetice, articole sportive. "Intentionam sa aducem marci internationale faimoase in Timisoara, prezente in toate centrele comerciale din Europa. Studentii vor beneficia de Internet café, librarii si cluburi", a declarat directorul regional al Plaza Centers in Romania, Luc Ronsmans. Plaza Centers intentioneaza, de asemenea, sa investeasca si in dezvoltarea a peste 600 de apartamente cu pana la patru camere, dar si in cladiri de birouri organizate intr-un centru de afaceri care va oferi facilitati de cinci stele investitorilor existenti sau noi.
Compania este membra a grupului Elbit Medical Imaging Ltd, cunoscut in domeniu ca unul dintre cei mai experimentati constructori ai stilului de shopping vestic si al centrelor de divertisment, si este cotata la Bursa de Valori Londra.

Zona in care Grupul Plaza Centers isi desfasoara activitatea este reprezentata de Europa Centrala si de Est. Grupul a dezvoltat, inchiriat si vandut nenumarate centre comerciale si de divertisment, cu diferite specifice, si de marimi variate, in sapte tari din Europa.
Plaza Centers a fost primul care a inaugurat un centru comercial dupa modelul vestic in zona centrala a Europei, respectiv Duna Plaza, care a fost construita in 1996 la Budapesta. In anii care au urmat, grupul a continuat in aceeasi directie si a fondat peste 20 de centre comerciale in Ungaria, Polonia, Republica Ceha, Letonia, Grecia, iar acum si in Romania.
Casa Radio, un proces finalizat la sfarsitul anului 2006, constituie una dintre achizitiile recente ale Plaza Centers in Romania.

Sursa

7 June 2007