Comisioanele din chirii reprezintă singura salvare pentru majoritatea agenţiilor imobiliare din Ploieşti care rezistă încă vremurilor de criză financiară, în lipsa clienţilor care cândva le solicitau serviciile pentru achiziţionarea sau vânzarea de locuinţe sau de terenuri.

Foto:: adevarul.roAgenţii imobiliari din Ploieşti o duc din ce în ce mai greu. Criza le afectează activitatea, iar unii dintre ei se plâng că au ajuns să supravieţuiască aproape numai din comisioanele primite din chirii şi mai deloc din banii primiţi în urma intermedierii unor vânzări sau cumpărări de locuinţe sau de terenuri.

"Programul "Prima casă" nu ne-a salvat. Ţin să subliniez faptul că din cei foarte puţini ploieşteni au reuşit să ia vreun ban. Ne este foarte greu să rezistăm în această perioadă pentru că vânzările au scăzut dramatic.

Acum afacerea mai merge datorită comisioanelor pe care le încasăm din chirii. Acestea sunt însă foarte mici, pentru garsoniere şi cel mult apartamente cu două camere", a precizat Alexandru Drăgulin, directorul agenţiei imobiliare Adler, din Ploieşti.

Le ascund adevărul

Nu doar agenţii imobiliari se plâng că le merge greu pe timp de criză economică. Şi clienţii care doresc să achiziţineze o proprietate prin intermediul unor agenţii sunt nemulţumiţi. Unii dintre ei spun că preţurile sunt mult prea mari pentru condiţiile care li se oferă şi că intermediarii tranzacţiilor cu apartamente îi mint de multe ori ca că obţină un comision bun din vânzare.

30 September 2009