Şi în acest an, piaţa imobiliară de pe Valea Prahovei este afectată de criza financiară. Sute de imobile şi de trenuri aflate la vânzare îşi aşteaptă cumpărătorii, însă aceştia nu prea dau buzna să cumpere.

sursa:adevarul.roVeştile bune pentru cei care doresc să-şi achiziţioneze o locuinţă pe Valea Prahovei ar fi că preţurile au scăzut chiar şi cu 25% faţă de anul trecut, iar agenţii imobiliari se întrec în tot felul de oferte.

Majoritatea proprietarilor care şi-au scos la vânzare imobilele au preferat să-şi reducă pretenţiile iniţiale. Dacă, înainte, piaţa avea un trend ascendent, acum lucrurile s-au schimbat, iar piaţa stagnează.

S-au ieftinit casele, apartamentele, dar şi terenurile. Este momentul perfect pentru o investiţie în domeniul imobiliar, spun reprezentanţii agenţiilor din domeniu.

Pe Valea Prahovei, în momentul de faţă, la apartamentele de la bloc, preţul fluctuează între 800 şi 1.200 de euro pe metrul pătrat, iar la case şi vile preţul se situează între 900 şi 1.200 de euro pe metrul pătrat, cu tot cu terenul aferent. Pentru zona Comarnic - Câmpina, preţurile sunt chiar mai scăzute situându-se între 600 şi 900 de euro pe metrul pătrat. Comparativ cu ultimii doi ani, preţul la terenuri pe Valea Prahovei, a scăzut sub 100 de euro pe metrul pătrat.




Sursa

1 March 2010