Dezvoltatorul de proiecte logistice PointPark Properties din Cehia este interesat de realizarea unui proiect logistic în apropierea aeroportului din Craiova, în care ar putea investi circa 60 de milioane de euro pentru amenajarea unor spaţii de depozitare şi birouri pe o suprafaţă de 11 hectare.

18470-interiorlogistic.jpg"Firma PointPark Properties ne-a trimis o scrisoare de intenţie prin care se doreşte realizarea unui spaţiu logistic care să adăpostească retaileri şi furnizori de la Ford care nu doresc să înceapă o investiţie greenfield", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa. El a spus că investiţia este estimată la 60 de milioane de euro.

"Vor fi şase clădiri şi circa 115.000 metri pătraţi de spaţii de depozitare. Cele şase clădiri cu suprafeţe cuprinse între 15.000 şi 30.000 metri pătraţi sunt împărţite astfel încât să corespundă nevoilor utilizatorilor finali", a afirmat Prioteasa. PointPark Properties a anunţat anul trecut că va construi la Timişoara spaţii de depozitare şi birouri de 129.000 metri pătraţi, în parteneriat cu firma Invest4See, cu capital româno-german, şi că dezvoltă la Cluj o altă facilitate în parteneriat cu fondul de investiţii Europa Capital. Compania este activă în 11 state din Europa şi administrează peste 1,5 milioane metri pătraţi de spaţii logistice.


Sursa

23 May 2011