Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Despre polistiren, vată minerală și alternative. Ce material e mai performant?

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 4730

Polistiren, vată minerală sau materiale alternative ecologice? Care este cea mai bună alegere, atunci când vine vorba despre izolația locuinței? În privința confortului termic, toate variantele sunt satisfăcătoare. Avantajele și dezavantajele fiecăreia derivă din modul în care aceste materiale se comportă în anumite situații. De exemplu, polistirenul întreține focul, în timp ce vata bazaltică nu. Iar materialele ecologice permit locuinței să respire mult mai bine, evitând astfel riscurile de condens, mucegai sau igrasie. Nu în ultimul rând, diferențierea se face și la preț, polistirenul fiind de departe cel mai ieftin și accesibil material.

izolare locuintaIzolarea termică pe exteriorul clădirilor a fost una dintre revelațiile post-comuniste, în domeniul construcțiilor. Ultimii ani au adus tot mai multe alternative, pe acest segment, așa că acum, fiecare client poate alege în funcție de particularitățile casei. Oricare ar fi varianta aleasa, izolarea termică exterioară aduce o viață mai îndelungată a zidăriei, răcoare vara și căldură iarna. Dar dincolo de aceste avantaje, există și neajunsuri.

Polistirenul este cel mai căutat și utilizat material de izolare termică. Este ieftin și la îndemâna oricui, clienții sunt foarte mulțumiți de cum se comportă casa izolată cu polistiren. Există însă tot mai multe voci care spun că este momentul ca polistirenul să fie înlocuit cu altceva. Printre problemele lui se numără faptul că poluează, nu lasă pereții să respire și, dacă nu este bine montat, poate implica niște costuri uriașe la reparații. Mai mult, el nu se poate monta pe clădirile mai înalte, pentru că implică un risc ridicat de incendiu”, a explicat pentru IMOPEDIA.ro Ciprian Ana, director al Societății de Construcții Start Tehnologic Consult.

Polistirenul arde la temperaturi foarte înalte, dar când ia foc, întreține puternic incendiul

Polistirenul rezistă bine la foc, o anumită perioadă de timp, dar dacă nu se intervine rapid pentru stingerea incediului, se ajunge în etapa periculoasă în care polistirenul arde și întreține focul. Spre comparație, vata minerală bazaltică eset ignifugă și incombustibilă, la fel ca și materialele ecologice de izolare.

Vata minerală și produsele ecologice de izolare termică izolează și acustic, trăsătură care nu se întâlnește și la polistiren. În plus, acestea au un risc mai mic de apariție a condensului, datorită faptului că acestea permit aerului să circule. Plăcile de polistiren își pot modifica dimensiunea în timp, din cauza variațiilor de temperatură, ceea ce nu se întâmplă la vata minerală”, explică pentru IMOPEDIA.ro inginer Ana Maer, Proximasig Construcții.

Prețul accesibil face ca polistirenul să rămână preferatul clienților, dar această mentalitate ar trebui schimbată

De cealaltă parte, polistirenul este de câteva ori mai ieftin decât soluțiile alternative de izolare termică, motiv pentru care aceasta rămâne soluția preferată a clienților. În plus, sub amenințarea noilor materiale care promit un confort sporit, producătorii de polistiren au început să își îmbunătățească gama.

„Polistirenul clasic e cel alb, cu o duritate relativ scăzută. Acesta este polistirenul expandat. Polistirenul extrudat este mai nou, e cel de culoare verde sau roz și are o duritate crescută. Acesta este polistirenul cu un coeficient termic mult îmbunătățit față de polistirenul expandat, izolează mai bine dar este și mai scump”, continuă inginer Ana Maer.

Momentan, cei mai mulți clienți aleg să folosească polistirenul extrudat doar acolo unde este cu adevărat important: la izolarea fundațiilor și teraselor, iar pe cel expandat, la izolarea pereților exteriori și interiori. Diferența este că, la interior, unde se dorește păstrarea spațiului, se va alege polistiren mai subțire. De altfel, un alt avantaj, în cazul polistirenului, este că el vine într-o gamă variată de dimensiuni. Momentan, polistirenul este văzut drept un material obligatoriu, în construcții. Clienții, inginerii și constructorii îl folosesc des, cu rezultate bune, dar o bună parte dintre specialiștii din domeniu susțin că a venit momentul schimbării.

CITEȘTE ȘI:

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video