Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Ponta: Băncile s-au transformat în agenţii imobiliare. Situaţia este cumplită

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2929

Marea problemă a economiei o reprezintă subfinanţarea IMM-urilor, apreciază premierul Victor Ponta. Ca urmare, primul ministru doreşte ca CEC să devină o bancă românească care să dea credite pentru întreprinderile mici şi mijlocii, mai ales pentru că celelalte bănci din sistem au devenit „agenţii imobiliare şi de vânzări de active” Apartamente şi case ieftine, dar nu pentru oricine. Uşile licitaţiilor publice sunt închise unor categorii de clienţi Apartamentele executate silit reprezintă, pentru unii clienţi, o oportunitate unică de a cumpăra o proprietate bună la un preţ avantajos. Totuşi, nu ... provenite din executarea silită a datornicilor.

Băncile s-au transformat în agenţii imobiliarCea mai mare problemă: am căzut dintr-o extremă în alta. Dacă până în 2008, nu doar în România, peste tot, America, Europa, creditele se dădeau la oricine şi oricum, după criza financiară am căzut în extrema cealaltă, în care cel mai greu lucru din lume este să vă dea cineva un credit şi cel mai rapid lucru pe care-l face banca este să vină să vă execute. Băncile s-au transformat în agenţii imobiliare, în vânzări de autoturisme, de active ale dumneavoastră. Când vă duceţi însă să cereţi un credit, situaţia este cumplită”, a declarat Victor Ponta în prezenţa mai multor reprezentanţi ai Întreprinderilor Mici şi Mijlocii .

Totodată, Ponta a subliniat faptul că Executivul nu poate influenţa în mod direct sistemul bancar şi a arătat importanţa unei bănci româneşti care să sprijine IMM-urile.

CEC-ul tot aştept să-l văd că este o bancă românească şi că sprijină micile întreprinderi româneşti. N-aş vrea ca CEC să fie tot o bancă ca toate celelalte, dar, mă rog, asta e o problemă de politică bancară”, a mai precizat primul-ministru.

În cadrul aceleiaşi întâlniri, premierul a spus că Guvernul a încercat să sprijine indirect IMM-urile prin faptul că s-a împrumutat de pe pieţele externe astfel încât băncile din România să-şi folosească resursele pentru finanţarea afacerilor firmelor autohtone. Şeful Executivului a menţionat că România va pierde fonduri europene, deoarece rata de absorbţie este sub 10% România va pierde sume importante de bani, deoarece rata de absorbţie a fondurilor puse la dispoziţie de Uniunea Europeană abia dacă ajunge la ... absorbţia fondurilor europene reprezintă o altă resursă importantă de bani pentru economie. Din păcate, România ocupă ultimul loc din Uniunea Europeană la acest capitol.

 

Cred că a fost cea mai mare tragedie a României din ultimii şapte ani, mai rea decât orice alt lucru care ni s-a întâmplat în timpul crizei, faptul că anul trecut, după şase ani de la integrarea în UE aveam 7% din cele 20 miliarde euro, absorbiţi, a fost un dezastru. Faptul că acum am reuşit să ajungem, astăzi - că domnul ministru Teodorovici mă informează în fiecare zi - am ajuns la 21%, nu e un mare succes. Suntem încă foarte departe de ultimul loc pe care este Bulgaria, dacă nu mă înşel, pe la 30%”, a mai spus Victor Ponta.

CITEȘTE ȘI:  Escrocii imobiliari, o realitate a pieţei, indiferent de vremuri. Cum te fereşti de ei? O tranzacţie imobiliară este complicată, iar factorii de risc sunt întotdeauna la cote înalte. Este o luptă în care este mai sigur ... Escrocii imobiliari, o realitate a pieţei, indiferent de vremuri. Cum te fereşti de ei?

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video