Tronsonul de metrou ce va lega cartierul Drumul Taberei de zona Eroilor va costa cât autostrada Comarnic-Braşov, susţine premierul Victor Ponta. „Generozitatea” cabinetului Boc are o valoare de 1,2 miliarde euro, bani care vor fi plătiţi din fonduri guvernamentale, a mai subliniat premierul.  

29706-metrou.jpgPremierul Victor Ponta blamează fostul guvern pentru abilităţile de negociere. Oficialul susţine că lucrările de construcţie a tronsonului de metroul Drumul Taberei – Eroilor au un preţ similar cu cei 58 kilometri de autostradă ce vor lega localitatea Comarnic de Braşov.

„Am apreciat generozitatea Guvernului Boc, care a negociat foarte bine şi nu ne costă decât 1,2 miliarde euro. Deci, de la Facultatea de Drept până în Drumul Taberei ne costă cât Comarnic-Braşov. Aşa sunt contractele, probabil cu toate eforturile noastre, foarte mult n-o să reducem. Ca să ştiţi cât de bine este să fii generos, să semnezi cu 1,2 miliarde, să afectezi în 2011 o sumă de 12 milioane lei - atât a fost pus în buget de Guvernul Boc - şi vine Guvernul ăsta care trebuie s-o plătească. Dar lucrarea e importantă şi trebuie s-o facem, îmi pare rău că o facem atât de scump", a declarat Victor Ponta în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Bugetul alocat lucrărilor de construcţie a tronsonului de metrou Drumul Taberei-Universitate a fost înjumătăţit anul acesta: suma stabilită de Guvern a fost de 95 milioane lei (circa 20,6 milioane euro), respectiv 53% din banii alocaţi în 2012 (178 milioane lei). La începutul acestei săptămâni, premierul Ponta anunţa că lucrările nu vor fi oprite, iar finanţarea va fi asigurată din fonduri guvernamentale şi din creditul oferit de Banca Europeană de Investiţii (BEI).

 

CITEȘTE ȘI: Noua hartă a României, stabilită până la Paşte. Ce aduce reorganizarea teritorială?

 

13 March 2013