Porsche Inter Auto, divizia de retail a Porsche Holding pe piaţa locală, a vândut terenul pe care se află în prezent showroomul şi serviceul Porsche Bucureşti Aviaţiei, potrivit unor surse din piaţa imobiliară.

26985-porsche_03_895fbea1c7.jpgPreţul de vânzare al lotului, în suprafaţă de circa 4.000 mp, ar putea fi de aproximativ 2 mil. euro, în condiţiile în care George Becali a vândut anul trecut un teren de 20.000 mp, localizat în vecinătatea showrom-ului Porsche, pentru 10 mil. euro, adică cu 500 de euro/mp.

Showroomul pentru mărcile Skoda şi Seat a fost construit în perioada 2003-2004 de către firma de construcţii Bog`Art pentru 1,41 mil. euro. Suprafaţa desfăşurată a clădirilor existente este de 2.745 mp.

Cel mai probabil terenul a fost achiziţionat de Raiffeisen Evolution, divizia imobiliară a grupului financiar olandez Raiffeisen, care dezvoltă exact lângă acest lot proiectul-gigant Floreasca City, din care fac parte clădirile de birouri Sky Tower şi Floreasca Office – care sunt aproape de finalizare, dar şi mall-ul Promenada a cărui structură este şi ea într-o etapă avansată. Terenul ar veni în completarea centrului comercial şi ar putea servi fie ca spaţii de parcare supraterane, zonă verde sau loc pentru viitoare extinderi.

Brandurile Skoda va fi mutat în actualul spaţiu al Porsche Bucureşti Nord unde se va comercializa în continuare şi marca Volkswagen. Celălalt brand găzduit de Porsche Bucureşti Aviaţiei, Seat, va fi mutat şi el într-o nouă incintă construită recent tot pe şoseaua Pipera – Tunari, la câteva sute de metri de Porsche Bucureşti Nord, care, cu această ocazie va primi titulatura Porsche Bucureşti Nord 1. Noua construcţie, începută înainte de debutul crizei, a fost amânată de mai multe ori însă va fi inaugurată în primăvara anului viitor şi va purta titulatura Porsche Bucureşti Nord 2. Aici vor fi amplasate showroom-uri ale mărcilor Audi – mutat de la Porsche Bucureşti Nord -, Seat, Bentley şi, posibil Porsche.

 

Sursa

22 October 2012